Kalinjingrad putovanje

Kalinjingrad putovanje – aranžman: Putovanje u Kalinjingrad, koji je administrativni i ekonomski centar zapadne ruske Kalinjingradske oblasti, sve je popularnije. Kalinjingradska oblast je vrlo zanimljiva već kad je samo pogledamo na mapi – ona se nalazi između Poljske i Litvanije, te se ne graniči sa Ruskom federacijom iako je zvanično njen deo, pa zapravo predstavlja rusku eksklavu. Rusija je Kalinjingrad dobila Potsdamskim ugovorom 1945. godine, deljenjem područja Nemačke.

Kalinjingrad putovanje pretvara u sasvim novo iskustvo, a ovaj grad je lučki – izlazi na Baltičko more i predstavlja važnu geopolitičku rusku tačku. Ukoliko se i vi odlučite za putovanje u Kalinjingrad, na našem sajtu naći ćete aranžmane agencija, a ovaj zanimljivi grad sve je turistički popularniji.

Kalinjingrad smeštaj

Kalinjingrad je turistička destinacija koje se brzo razvija, pa je i sve traženija. U ovom gradu postoji veliki izbor smeštaja, a hoteli u Kalinjingradu popularniji su od apartmana ili hostela. Oni se i češće nalaze u ponudama turističkih agencija, a odlikuju se najrazličitijim lokacijama na kojima su smešteni, kao i načinom uređenja, uslugom ili rasponom luksuza.

Svakako, preporučujemo da smeštaj odaberete u skladu sa vašim preferencijama, a hoteli u centru Kalinjingrada najpoželjniji su s obzirom na to da se nalaze u središtu “dešavanja” Kalinjingrada.

Kalinjingrad znamenitosti

Zanimljiv prelaz Kalinjingrada iz Nemačke u Ruske “ruke” odrazio se i na sam izgled ovog zanimljivog grada, kao i kulturu i istorijske znamenitosti u Kalinjingradu. Zgrada uređena tako da predstavljaju tipičnu nemačku arhitekturu, pa odmah pored nje građevina komunističkog (sovjetska) stila, pojava je koju ćete viđati na svakom koraku koji prođete Kalinjingradom.

Upravo zbog ove zanimljive mešavine dve potpuno različite kulture – Kalinjingrad je potpuno jedinstven i autentičan. Keninsberška katedrala posebno je lepa, izrađena u gotskom stilu, s fasadom od crvene cigle, a na putu ka njoj videćete i deo samog centra Kalinjingrada.

Ovaj grad poznat je po ćilibru, a čak ima i svoj muzej posvećen ovom materijalu, jedini ovakav na svetu – obavezno ga obiđite! Trg Pobede (Victory Square) i Katedrala Hirsta predstavljaju sam centar Kalinjingrada pa ćete ga sigurno svakako posetiti. Muzej okeana takođe se nalazi u Kalinjingradu, a ako vas podvodni svet fascinira, definitivno bi trebalo da ga obiđete!

U Kalinjingradu je živeo jedan od najpoznatijih nemačkih filozofa i mislilaca – Imanuel Kant, a njemu je posvećeno mnogo mesta u ovom gradu pa ćete i na njih često nailaziti.

Pretraga

Destinacija

  • Kaljiningrad

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.