Moskva putovanje

Moskva putovanje – aranžmani: Kao najveća država na svetu, i svakako jedna od najatraktivnijih, Rusija i njena prestonica Moskva privlače turiste širom sveta. U gradu kao što je Moskva znamenitosti su brojne, pa se za obilazak ovog grada svakako preporučuje više od jednog vikenda. Pogledajte ponude aranžmana i saznajte šta vas očekuje u ovom čudesnom gradu.

Crveni trg – simbol ruske prestonice

Ukoliko ste odlučili da vaša sledeća destinacija za obilazak bude Moskva putovanje će vam obeležiti atrakcije ovog grada koje su ujedno i simbol veličanstvene Rusije. Kada je u pitanju Moskva znamenitosti koje možete obići su brojne, a prva stanica obilaska je obično Crveni Trg. Ovo je ujedno i glavni trg Moskve, koji se od 1991. nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Posebno je zanimljiva činjenica da ovaj trg ipak nije dobio naziv po crvenim građevinama, što je mišljenje mnogih posetioca ovog grada. Crveni je zapravo ruski prevod reči krasni ili lep, pa bi ovaj trg zapravo u prevodu nosio naziv – Krasni trg.

Moska znamenitosti – religija, kultura i umetnost

Baš na Crvenom  trgu se nalazi i Crkva Vasilija Blaženog, koja spada u najlepše građevine Moskve, i koja svojim unikatnim izgledom oduševljava sve turiste. Kad smo kod religijskih zdanja, ne možemo preskočiti ni Hram Hrista Spasitelja koji je ujedno i najveći pravoslavni hram na svetu.

Ljubitelji umetnosti i kulture će sigurno izdvojiti vreme da posete i Boljšoj teatar – dom ruskog baleta i opere. Upravo je ovaj teatar jedan od obeležja Rusije kao zemlje koja izuzetnu pažnju posvećuje umetnosti i teatru.

Ukoliko vaše putovanje ne može da protekne bez posete muzejima, ne propustite priliku da obiđete neke od najpoznatijih muzeja u Moskvi. Posebno se ističu Državna galerija Tretjakov, Istorijski muzej u Moskvi, Centralni dom umetnika, Muzej kosmonautike, Muzej retro automobila i mnogi drugi.

Smeštaj u Moskvi

Kada je u pitanju Moskva hotel i avionski prevoz su najčešći izbor turista, ali takođe postoji veliki broj aranžmana sa autobuskim prevozom i različitim smeštajnim kapacitetima. Ukoliko je vaša sledeća destinacija za putovanje Moskva hotel, apartman, ili bilo koji smeštaj u kombinaciji sa prevozom su vam dostupni putem ponuda na našem sajtu. Pogledajte ponuđene programe putovanja i rezervišite željeni aranžman.

Pretraga

Destinacija

  • Moskva

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.