Putovanje u Samaru - ruski grad koji ostavlja izuzetan utisak

Samara putovanje – aranžmani: Putovanje u Samaru, administrativni centar Samarske oblasti, sve je češće izbor i naših turista. Sa preko milion stanovnika, ovaj grad jedan je od 10 najvećih u Rusiji, a u njemu se nalazi ušće reke Samare u Volgu, dok je sam grad smešten u Evropskom delu Rusije.

Ovaj grad važan je kulturni, ekonomski, administrativni i politički centar evropskog dela Rusije, pa mnogi ovu metropolu odluče da obiđu iz poslovnih, ali i turističkih razloga. Aranžmane agencija za putovanje u Samaru pronaći ćete ovde, a nema sumnje da će ovaj ruski grad na vas ostaviti izuzetan utisak.

Samara smeštaj

Smeštaj u Samari agencije uglavnom nude u vidu hotela, a u ovoj metropoli možete pronaći i hostelski, motelski, ili apartmanski smeštaj. Hoteli u Samari brojni su, a odlikuju se najrazličitijim karakteristikama – od broja zvezdica, raspona luksuza, kao i same lokacije i uređenja enterijera – u Samari će svako pronaći hotel blizak sopstvenim preferencijama.

Apartmani i hosteli najčešće nisu deo aranžmana koje turističke agencije nude za putovanje u Samaru, ali ukoliko preferirate ovakav smeštaj, moći ćete da ga pronađete, te na putovanje u Samaru odete “u svojoj režiji”.

Samara znamenitosti

Samara je puna zanimljivih znamenitosti, kao i mitova, legenda i spekulacija. Jedan od tih mitova je kako su, po nagađanjima lokalaca, izgrađeni tajni tuneli ispod Volge od Samare koji vode na njenu drugu stranu.

S obzirom na to da Staljinov bunker zaista postoji u Samari, i otvoren je za posete turista – ne bi začudilo ako priča o tunelima nije samo legenda. Sem Staljinovog bunkera koji predstavlja značajnu istorijsku atrakciju, obavezno obiđite prelep park Jurija Gagarina, kao i spomen-park Ploshchad’ Slavy.

S obzirom na poznatu rusku opsesiju osvajanja svemira i njihova velika dostignuća u ovom polju – Muzej istorije istraživanja svemira takođe biste trebalo da posetite, a nalazi se bašp u ovom gradu.

Samara je puna i spomenika značajnim istorijskim ličnostima u svim poljima, pa ćete na ove spomenike nailaziti na svakom koraku, a njen trg Kubychev sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Pretraga

Destinacija

  • Samara

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.