San Marino putovanje

San Marino putovanje – aranžmani: San Marino je država i istoimeni glavni grad u južnoj Evropi, na istočnom obodu Apenina. San Marino je mala država, peta najmanja na svetu, čija je teritorija u potpunosti okružena teritorijom Italije. San Marino se smatra jednom od najstarijih država na svetu, osnovana je 301. godine. Ova državica nema prirodnih resursa, a najvažnije delatnosti su poljoprivreda i turizam. Turizam se značajno razvio u drugoj polovini 20. veka, a danas veliki broj turista rado posećuje San Marino. Ukoliko i vi želite da posetite ovu državu, potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u San Marino.

San Marino hotel

Ako se opredelite za San Marino putovanje onda je pravo mesto da odsednete San Marino hotel, a u turističkoj ponudi ovog gradića nalaze se brojne smeštajne jedinice tog tipa – od luksuznih i savremeno opremljenih, pa sve do onih skromnijih i pristupačnijih široj populaciji. Kada je u pitanju San Marino hotel nije jedini vid smeštaja, već ovde možete pronaći i veliki broj apartmana za iznajmljivanje, pa nema sumnje da ćete pronaći adekvatan smeštaj za sebe ako odlučite da obiđete baš ovu državicu.

San Marino znamenitosti

Najpoznatije od svih atrakcija San Marina, su Rocca Guaita i Torre Cesta. Radi se o dve kule-tvrđave, koje se nalaze na planini Titano i otvorene su za posetu i obilazak. Turisti ih obično posećuju u kompletu, a najistaknutiji je muzej oružja u sklopu jedne od kula, iz 13. veka. Na vrhu planine Titano mogu se pronaći štandovi sa hranom i pićem, turistički kiosci i prodavnice suvenira.

Treća kula na Titanu, Torre del Montale, zahteva ipak malo više šetnje i penjanja da bi se stiglo do nje. Nažalost, nije otvorena za javnost, ali vredi posetiti je, jer se odatle pruža spektakularni pogled na ceo San Marino

Ono što je još posebno karakteristično za San Marino jesu i muzeji, a njih ovde zaista ima pregršt. Neki od najznačajnijih, koje bi trebalo posetiti, su: Nacionalni muzej, Muzej torture, Muzej voštanih figura, Muzej kovanica i markica, Muzej zanimljivosti.

San Marino aranžmani

Kada su u pitanju San Marino aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovu državicu, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da se opredelite za putovanje u San Marino na jesen ili to ipak bude putovanje u San Marino na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou.

Pretraga

Destinacija

  • San Marino

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.