Njujork putovanje

Hoteli u Njujorku – Njujork putovanje: Njujork je grad sa najviše stanovnika u Sjedinjenim Američkim državama i centar međunarodnih finansija, politike, zabave i kulture. Nazivaju ga “gradom stotinu kultura i jezika”, gde vlada posebna energija svojstvena samo njegovim ulicama, zbog kojih predstavlja jedan od omiljenih gradova turista koji su ga posetili. Njujork je grad neiscrpne inspiracije koja je postala deo mnogih filmskih kadrova, muzičkih spotova i drugih značajnih projekata, a njegov proslavljeni nadimak, poznat čitavom svetu, simbolično glasi “Velika jabuka”.

Ukoliko planirate da posetite Njujork putovanje možete početi na našem sajtu gde možete videti sve raspoložive ponude njegov obilazak.. Kada je u pitanju Njujork aranžmani za ovaj grad spadaju u kategoriju najtraženijih, pa ne oklevajte da već prvom prilikom proverite u čemu je tajna Velike jabuke i kakva je zapravo ta njujorška energija o kojoj priča ceo svet.

Apartmani i hoteli Njujorku

Hoteli u Njujorku su verovatno neprebrojivi, ali ono što je sigurno jeste da hotelski smeštaj pruža vrhunsku uslugu i udobnost za svoje posetioce. Slično je i sa apartmanima, koji su moderno opremljeni i teško se može tvrditi da zostaju za hotelima u pogledu uređenosti i udobnosti. Ipak, kada je u pitanju Njujork aranžmani uglavnom obuhvataju i smeštaj, pa ukoliko se odlučite za neki od njih, niste u obavezi da brinete o ovom segmentu vašeg putovanja.

Njujork znamenitosti i atrakcije

“Velika jabuka”, “Grad koji nikad ne spava”, “Grad umetnosti”, samo su neki od nadimaka Njujorka, grada koji zasluženo nosi svaku od dodeljenih mu titula. Oni koji posećuju Njujork znamenitosti obično stavljaju kao obaveznu stavku za obilazak, a kako su atrakcije Njujorka izuzetno brojne, izdvajamo one nezaobilazne.

Central Park je najpoznatiji njujorški park, čiji su brežuljci, jezera i stene poznati čak i onima koji nikada nisu bili u njemu. Opremljen je biciklističkim stazama, stazama za trčanje i šetnju, a sa svim svojim karakteristikama i lepotama čini srce i dušu Menhetna.

Times Square je takođe nezaobilazna stanica u Njujorku, budući da se radi o najpoznatijem trgu, ne samo u ovom gradu nego i na čitavom svetu. Ovde nije reč o prirodnim lepotama. Trgom dominiraju ogromne zgrade sa upadljivim reklamama i bilbordima, a gužva na ulicama u kombinaciji sa svim tim svetlima čine da osetite da se nalazite u centru sveta, svih zbivanja, kadrova i filmova koji su ikad snimljeni na ovom mestu.

Najpoznatiji njujorški most je svakako Brunklinški most, preko kog sa Menhetna možete stići do Bruklinskog parka, peške ili biciklom. Osim navedenih znamenitosti, ne zaboravite i na Kip slobode, Empire State Building, Pet aveniju i mnoge druge atrakcije koje predstavljaju ličnu kartu i neodvojivi deo Njujorka.

Pretraga

Destinacija

  • Njujork

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.