Putovanje u Bratislavu - smeštaj i znamenitosti

Bratislava hoteli – aranžmani za putovanje: Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke. Ima izuzetno zanimljiv geografski položaj, s obzirom na to da je jedini grad u svetu koji gotovo graniči sa dve države: Austrijom i Mađarskom. Jedan od razloga zbog kojih se turisti odlučuju za posetu Bratislavi je i obilazak Beča, koji je od slovačke prestonice udaljen samo 60 km.

Kada je u pitanju Bratislava putovanje u ovaj grad predstavlja vrlo zanimljio iskustvo, koje uključuje upoznavanje različitih znamenitosti i celokupne slovačke kulture i običaja. Na našem sajtu možete izvršiti uvid u ponuđene aranžmane za Bratislavu, i izabrati onaj koji najviše odgovara vašim željama.

Bratislava znamenitosti i aktivnosti za turiste

Bratislava je podeljna Dunavom, zbog čega ovaj grad poseduje veliki broj mostova od kojih su najpoznatiji Novi most i Apolo most. Atrakcije u Bratislavi su brojne, a one koje privlače najveću pažnju turista su Katedrala Sv. Martina, Rolandova Fontana, Plava crkva i Bratislavski zamak. Navedene atrakcije pružaju uvid u slovačku istoriju i važne događaje koji su bitno uticali na razvoj ovog grada i njegovog stanovništva.

Kako je većina bitnih atrakcija smeštena u centru grada, većinu njih možete obići u jednom danu, uz laganu šetnju. Osim u razgledanju grada, turisti mogu uživati i u bogatom noćnom provodu i kupovini u brojnim šoping centrima, što putovanje u Bratislavu čini destinacijom koja zadovoljava različite preferencije svojih posetilaca.

Turisti često biraju da iz Bratislave posete Beč, jer ove prestonice predstavljaju dve međusobno najbliže u svetu. Nekada u prošlosti su dva grada bila povezana i tramvajskom linijom, što danas nije slučaj, ali se od jednog do drugog grada svakako stiže brzo i lako.

Bratislava hoteli i druge mogućnosti za smeštaj

Ako je vaša naredna destinacija Bratislava putovanje će vam znatno olakšati činjenica da u Bratislavi brzo i lako možete pronaći odgovarajući smeštaj. Iako većina evropskih prestonica nudi smeštaj po visokim cenama, kada je u pitanju Bratislava hoteli i apartmani su izuzetno pristupačni. Hoteli u Bratislavi nude veoma udobne i kvalitetne opcije za smeštaj, a skladu sa ključnim atrakcijama koje želite da obiđete, možete da izaberete različite delove grada za svoj boravak.

Bratislavu svrstavaju u red onih gradova čiji se obilazak pamti, pa ukoliko još niste, iskoristite aktuelne aranžmane i posetite slovačku prestonicu prvom prilikom.

Pretraga

Destinacija

  • Bratislava

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.