Bled putovanje - doživite Bledsku čaroliju

Bled smeštaj – aranžmani za putovanje: Čuveno Bledsko jezero se nalazi na u sastavu slovenskog gradića Bled, i istoimene opštine. Nalazi se na samo par kilometara od austrijske granice, i 50 kilometara od Lubljane, što ga čini atraktivnom destinacijom koja omogućava brzu posetu okolnim turističkim mestima.

Bled je jedna od najpopularnijih i najpoznatijih destinacija u Sloveniji, zbog čega putovanje na Bled odlikuje vrhunska ponuda smeštaja, čuveno šetalište oko samog jezera i veliki broj znamenitosti, pa ako ste željni idiličnog odmora na obali jezera, na našem sajtu pogledajte kako izgledaju Bled aranžmani u ponudi.

Bled znamenitosti

Kada su u pitanju znamenitosti Bleda, ovaj gradić u Sloveniji ima mnogo šta da ponudi, a među omiljene znamenitosti spadaju Bledsko ostrvo, Bledski dvorac i Klisura vintgar. Pored ovih karakteristika, Bled je, kao i veliki deo Slovenije uostalom, poznat po prelepom prirodnom okruženju koje podseća na prizore iz bajke.

  • Bledsko ostrvo – ovo ostrvce se nalazi sa zapadnoj strani Bledskog jezera, pretežno krečnjačkog sastava. Krasi ga srednovekovna, neogotska crkva Uspenja, koja datira još iz 15. veka i predstavlja glavnu atrakciju na ostrvu, i takođe vidljivu sa šetališta.
  • Bledski dvorac –  za obilazak ovog dvorca među putnicima ćete često čuti da je doživljaj koji se ne sme propustiti, kad se nađete na Bledu. Predstavlja najstariji slovenski dvorac koji je, zahvaljujući umerenoj rekonstrukciji osvežen na način koji mu dopušta da i dalje izgleda autentično, ali ne i oronulo ili oštećeno.
  • Klisura vintgar – čuvena klisura duga 1.6 km, i prolazi kroz opštine Bled i Gorje. Predstavlja pravi dar prirode, budući da do nje dolazite preko mostova od 500 m i galerije.

Bled hoteli – Bled apartmani

Kada su u pitanju hoteli na Bledu, verujemo da vas izbor neće razočarati, budući da ovaj gradić raspolaže odličnim smeštajnim kapacitetom, i vrhunskom ponudom hotela sa pogledom na jezero, ili neki od interesantnih kutaka ovog grada.

S druge strane, apartmani na Bledu su odlična varijanta ako ne možete da priuštite hotelski smeštaj, ali želite svu udobnost koju vam pružaju apartmani, koje takođe možete rezervisati u ovom gradiću.

Bled je na neki način simbol Slovenije, pa bi zaista bila šteta kad biste propustili priliku da posetite ovo mesto i njegovo čuveno jezero, sa brojnim znamenitostima!

Pretraga

Destinacija

  • Bled

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.