Ljubljana Slovenija

Ljubljana putovanje – aranžmani: Jedna od najmanjih, ali ne i manje lepa, prestonica u Evropi, sa manje od 300.000 stanovnika upravo je glavni grad Slovenije – Ljubljana. Turistički vrlo popularna, Ljubljana predstavlja kulturni, ekonomski i administrativni centar Slovenije, a za putovanje u Ljubljanu sve više turista godišnje se odlučuje.

Sem znamenitosti Ljubljana ima i odlične ugostiteljske objekte, kao i aktivnosti koje nudi, a pripada i grupi ekoliški najprijateljskijih gradova, a puna je i zelenih površina, pa je tako 2016. godine dobila titulu Zelene prestonice Evrope. Smeštaj u Ljubljani deo je ponude aranžmana agencija za putovanje u Ljubljanu, a njih ćete lako pronaći na našem sajtu, pa i vi upoznati prestonicu Slovenije.

Ljubljana smeštaj

Ljubljana, iako mala, prava je prestonica sa mnoštvom ugostiteljskih objekata, smeštajnih jedinica i aktivnosti koje se u njoj nude. Smeštaj u Ljubljani možete pronaći u vidu, sobe, apartmana, hostela, aparthotela ili hotela, a agencije u svojim ponudama za putovanje u Ljubljanu najčešće nude hotelski smeštaj.

Hoteli u Ljubljani nalaze se širom grada, a možete ih naći u najrazličitijem “opsegu” zvezdica i sa mnogobrojnim pogodnostima i uslugama koje nude. Ipak, ukoliko planirate da u sobi samo spavate, a dane provodite upoznavajući Sloveniju, skorman smeštaj u Sloveniji sasvim je korektan i dobar izbor.

Ljubljana znamenitosti

Ljubljanu turisti obožavaju, pre svega, zahvaljujući njenim znamenitostima i celokupnom izgledu i atmosferi ove male, ali šarmantne prestonice. Ljubljana zamak jedan je od simbola grada, pa ga obavezno obiđite, kao i reku Ljubljanicu koja mnoge svojom lepotom ostavi bez daha.

Zmajski most iz Ljubljane takođe je čuven, a njegove zmajske statue vrlo su fotogenične i turisti uživaju u njihovom fotografisanju.Tromostovje, set od 3 mosta u centru Ljubljane, na reci Ljubljanici takođe obavezno obiđite.  

Park Tivoli jedan je od vrlo reprezentativnih predstavnika zelenih površina Ljubljane, čuvene upravo po zelenilu i brizi o životnoj sredini. Obiđite što više parkova i šuma Ljubljane i nema sumnje da ćete ovako prestonicu Slovenije upoznati na autentičan i nezaboravan način!

Pretraga

Destinacija

  • Ljubljana

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.