Rimske terme putovanje

Rimske terme hoteli-aranžmani za Rimske terme: Rimske terme se nalaze u mestu Rimske Toplice, u Sloveniji. Reč je o kompleksu koji se sastoji iz tri hotela, međusobno povezana toplim hodnicima. Ova destinacija je idealna za miran odmor u prirodi, daleko od gradske buke. Kompleks je okružen šumovitim brdima koja ga štite od vetrova, ali i od prevelike vrućine, a u parkovima hotela se nalaze ogromne sekvoje, japanska hiba, kanadska čuga, čempres, tisa, kalifornijski cedar koji daju poseban šarm čitavom ambijentu.

Kada su u pitanju Rimske terme putovanje podrazumeva miran odmor ispunjen ugodnim šetnjama, prirodnim lepotama i sadržajem vrhunskog kvaliteta, a na našem sajtu možete pogledati koji aranžmani za Rimske terme su u ponudi.

Rimske terme šta videti i raditi?

Rimske terme pružaju mogućnost uživanja u prirodnim lepotama, pa je dovoljno samo da izađete iz hotela i krenete u šetnju kroz parkove ispunjene najrazličitijim biljkama i prirodnim ukrasima. U okviru parka je otkriveno više od 20 energetskih tačaka koje, prema rečima stručnjaka, pozitivno utiču na sprečavanje pojedinih bolesti i stresa.

Oko parka hotela postoji uređena, oko 2 km dugačka Ruska staza, koju su ruski zatvorenici izgradili za vreme Prvog svetskog rata. Staza vodi u šetnju kroz šume u kojima, osim čistog vazduha i zelenila, možete pronaći i poneku srnu ili vevericu. Planinarenje i nordijsko hodanje su takođe opcije koje vam stoje na raspolaganju, ukoliko ste raspoloženi da se bavite ovim aktivnostima.

S obzirom na to da je termalna voda jedan od glavnih razloga zbog kojih se turisti odlučuju na putovanje u Rimske terme, zanimljiv je podatak da postoji više termalnih izvora koji se nalaze oko 1.000 metara ispod zemljine površine. Dokazano je da termalna voda pomaže kod problema sa disajnim putevima, kao i u lečenju dermatoloških, ortopedskih, reumatoloških, ginekoloških i drugih vrsta oboljenja.

Rimske terme hoteli

Kada su u pitanju Rimske terme hoteli u kojima se možete smestiti su poznati po vrhunskoj usluzi i mnogim sadržajima koji ih izdvajaju iz niza drugih hotela u okviru termalnih centara u Sloveniji i šire. Kompleks Rimske terme se sastoji od tri hotela: Sofijin dvor, Rimski dvor i Zdraviliški dvor. Hoteli su međusobno povezani toplim hodnicima.

Wellnes centar koji je u sastavu kompleksa hotela je uređen po uzoru na rimska kupališta, a sve je podređeno povezivanju sa prirodom i obnavljanju vitalne energije. Gostima hotela su na raspolaganju i rimske, infracrvene, ruske, turkse, parnei i slane saune, kao i kupke vodenih nimfi, masaže i nega tela, fitnes i kozmetički saloni, uz mnoge druge wellness tretmane. Razlike između hotela su u izgledu samih soba, dok svi gosti koriste pansionske restorne i wellness centre istog sadržaja.

Ukoliko su vaša naredna destinacija Rimske terme putovanje će biti u znaku opuštanja i uživanja u svim pogodnostima koje ovaj kompleks nudi. Rimske terme hoteli i njeni termalni izvori su sinonim za hedonizam pa ne propustite mogućnosti da iskusite sve što kompleks ima u ponudi.

Pretraga

Destinacija

  • Rimske terme

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.