Putovanje u Terme Ptuj

Terme Ptuj putovanje – aranžmani: Slovenski grad Ptuj je mesto ogromnog kulturno-istorijskog nasleđa i baštine, termomineralne vode i , kao i vrhunskih gastronomskih specijaliteta. Iako najmlađe terme u Sloveniji, kada je reč o datumu osnivanja, ali zato imaju tu čast da se razvijaju u oviru najstarijeg grada, prepunog svedočanstava o prošlim vremenima.

Bilo da vam je želja da se odmorite ili izlečite u ovom banjskom lečilištu, ili želite da upoznate grad Ptuj i sve ono što ga čini posebnim, saznajte zašto su onda baš Terme Ptuj destinacija za vas.

Terme Ptuj znamenitosti

Naseobina Ptuj je bila još pod kontrolom starog Rima, a prvi pisani pomen Ptuja datira iz 69. godine. Još u vreme rimskog carstva, Ptuj je važio za važan upravni, carinski i trgovinski centar. Dominikanski i Minoritski samostani još uvek stoje da posvedoče o prošlim vremenima.

Iz tri vrela dubine 1.050–1.590 m, izvire voda temperature 39-54°C i veoma je korisna pri lečenju i rehabilitaciji od neuroloških, eumatičnih, i degenerativnih bolesti. U tu svrhu vas čeka profesionalno, medicinsko osoblje koje tu da vas maksimalno posavetuje i pruži adekvatnu negu.

Terme Ptuj nude i brojne sportske i rekreativne aktivnosti, kao što su fitness, teniski centar sa osam otvorenih i zatvorenih terena, stoni tenis, mini golf, kuglanje, vožnja biciklom, jahanje, pešačke ture, splavarenje rekom Dravom, a u neposrednoj blizini su i tereni za golf, koji važe za najbolje opremljene golf terene u celoj Sloveniji. Ono što je sigurno jeste da će svako naći nešto što mu prija, naročito oni koji uživaju u aktivnom odmoru.

Terme Ptuj hoteli

Hoteli u Termama Ptuj su hoteli visoke kategorije, pa vas ovde čeka samo vrhunska usluga, profesionalno osoblje koje je tu da vam ugodi, kao i medicinsko osoblje, ako razlog vaše posete leži pre svega u oporavku od bolesti.

Ako i sami želite da posetite Terme Ptuj, pogledajte ponudu turističkih agencija na našem sajtu i rezervišite aranžman koji vam najviše odgovara, u bilo kom periodu, jer Terme Ptuj obećavaju ugodan odmor u bilo koje doba godine, i po bilo kakvim vremenskim prilikama.

Pretraga

Destinacija

  • Terme Ptuj

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.