Terme Zreče putovanje

Terme Zreče hotel – aranžmani za putovanje: Terme Zreče se nalaze u Sloveniji, između reka Dravinje i Koprivnica, u podnožju planine Rogla. Upravo zahvaljujući svom prirodnom položaju, i blagotvornoj klimi, Terme Zreče su idealna destinacija za sve one koji imaju problema sa bolestima pluća, ili bilo akve druge respiratorne smetnje.

Zahvaljujući blagoj podalpskoj klimi, pregršt mogućnosti za sport i rekreaciju, kao i obližnjem skijalištu Rogla, ovde se možete odmoriti tokom cele godine, u posebno atraktivnom okruženju.

Terme Zreče znamenitosti

Kada posetite Terme Zreče, ono što će vam sigurno prvo upasti u oči jeste idilična priroda i atraktivno jezero okruženo šumovitim brežuljcima, ali glavna atrakcija su svakako terme. Terme Zreče karakterišu termalne vode koje su po svojim svojstvima akrotermalne, odnosno imaju visok sadržaj kalcijuma, magnezijuma kao i hidrogen-karbonata, što je od velikog značaja za postupak rehabilitacije, ali i takozvane balneo terapije.

Temperatura vode je 34,5 stepeni, na izvoru, pri čemu ima blagotvoran uticaj na mnoga oboljenja, naročito nakon povreda lokomotornog sistema, perifernog nervnog sistema, kao i određenih operativnih zahvata.

Ono čime se ove terme još odlikuju jeste pohorski treset, čija se starost procenjuje na oko 10 hiljada godina, a eksploatiše se iz močvarnog područja ovdašnjih šuma.

Terme Zreče hotel i ostalne smeštajne jedinice

Kao termalno lečilište, Terme Zreče nude vrhunsku uslugu i po pitanju smeštaja, pre svega u hotelima i vilama, a tu su i Termalni i Wellness centar sa dodatnim ponudama, kao i sadržajima za relaksaciju i zabavu, poput bazena, šimskog akva parka, parkom za decu, zimskim vrtom, vodenim krevetima i mnoštvom drugih aktivnosti.

Ako želite da rezervišete putovanje u Terme Zreče za sebe, onda pogledajte ponudu aranžmana turističkih agencija na našem sajtu, i u skladu sa time odaberite aranžman po vašem izboru!

Pretraga

Destinacija

  • Terme Zreče

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.