Bilbao putovanje

Bilbao putovanje – Bilbao znamenitosti: Bilbao je španski grad smešten u Baskijskom zalivu, na ušću reke Narvion u Kantabrijsko more. Reč je o glavnom gradu španske pokrajine Baskija, važnom industrijskom centru i značajnoj turističkoj atrakciji u Španiji. Turisti ga vole zbog “sukoba” stare i nove arhitekture koji je vrlo upečatljiv na gradskim ulicama, pa se za Bilbao kaže da je grad kontrasta i suprotnosti koje se na odličan način uklapaju u ovom gradu.

Ukoliko vas privlači Bilbao putovanje možete započeti pretragom raspoloživih aranžmana na našem sajtu, u okviru kojih ćete imati mogućnost da obiđete sve značajne znamenitosti i atrakcije ovog grada i njegove okoline.

Bilbao znamenitosti

Kada je u pitanju Bilbao znamenitosti su jedan od njegovih zaštitinih znakova. U ovom gradu ih je mnogo, pa je poželjno da za njihov obilazak odvojite određeno vreme tokom kojih ćete čuti najlepše legende i priče koje se vezuju za grad, videti brojne zanimljive građevine i posetiti najznačajnije ustanove kulture u Bilbau.

Znamenitosti po kojima je Bilbao poznat su muzej Guggenheim, katedrala Santiago, univerzitet Deusto, bazilika Begona i Plaza Nueva (Novi trg). Mercado de la Ribera je najveća zatvorena tržnica u Evropi, pa ni nju ne bi trebalo da zaobiđete tokom dvenih šetnji, dok su večeri u Bilbau uglavnom rezervisane za restorane, barove i noćne klubove koji garantuju sjajan provod i odličnu atmosferu.

Bilbao smeštaj

Ukoliko se zaputite u Bilbao smeštaj možete pronaći u okviru hotela, apartmana i hostela. Kako je Bilbao važan turistički centar u Španiji, ponude smeštaja je u najvećoj mogućoj meri prilagođena potrebama turista, pa možete računati na udobne sobe, vrhunsku uslugu, kvalitetna jela i brojne sadržaje poput spa centara i bazena, koji će vaš boravak u hotelima učiniti savršenim.

Oni koji žele potpunu privatnost, uglavnom se odlučuju za apartmanske komplekse koji nisu ništa manje opremljeni modernim i udobnim stvarima u kojima ćete uživati. Kada je u pitanju Bilbao putovanje obično ostaje u najlepšim sećanjima, jer grad osim znamenitosti i lepih ugostiteljskih objekata nudi i istinski doživljaj španskog duha i običaja, koji će vas verovatno kao i većinu turista potpuno oduševiti.

Pretraga

Destinacija

  • Bilbao

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.