Figueras putovanje

Figueras putovanja – aranžmani za putovanja u Figueras: Figueras je grad u Španiji, u autonomnoj zajednici Katalonija. Grad leži u turističkom regionu Kosta Brave. Figueras je najpoznatiji po tome što je rodno mesto Salvadora Dalija, te ga rado posećuju turisti iz svih delova sveta kako bi se upoznali sa životom i stvaralaštvom ovog umetnika.

Figueras vrvi od brojnih atrakcija tokom cele godine. Ako želite da upoznate sve čari koje ovaj mali gradić pruža, a da se uz to odmorite i opustite u veoma inspirativnom Figuerasu, na našem sajtu potražite brojne ponude za aranžmane za Figueras.

Apartmani i hoteli – Figueras smeštaj

Za putovanje u Figueras treba znati da Figueras aranžmani obuhvataju uglavnom i smeštaj i prevoz. Smeštaj u Figuerasu je veoma raznolik. Ukoliko vam je potrebna soba ili ceo stan, u ovom gradiću je sve moguće naći. Kada su u pitanju hoteli u Figuerasu, možete se odlučiti za uslugu koja podrazumeva polupansion ili pun pansion. Apartmani u Figuearasu su idealna opcija za one koji više preferiraju privatan smeštaj i njihov izbore je velik.

Figueras znamenitosti – šta videti u Figuerasu?

Koreni ovog španskog gradića sežu u daleku prošlost. Ono što karakteriše ovaj grad je odličan festivalski program tokom cele godine za sve turiste koji ga posete. Bogata istorija Figuerasa obuhvata mnogo vekova, a sačuvana je u nekoliko muzeja u ovoj regiji, tako da su muzeji glavne atrakcije u Figuerasu.

Figueras je najbliži grad špansko-francuskoj granici, te je putovanje u Figueras idealna opcija za obilazak okruga Emporda, koji je poznat po sjajnim vinima i hrani. Takođe, ukoliko se odlučite za posetu ovog malog gradića obavezno obiđite muzej Salvadora Dalija. Crvena tvrđava sa velikom kulom i redovima ogromnih belih jaja na vrhu svakako je nezaobilazna znamenitost Figuerasa koju nikako ne smete da propustite da vidite.

Ovaj gradić karakteriše miks arhitektonskih stilova, te će vas šetnja Figuerasom ostaviti bez daha. Atmosfera u Figuerasu je veoma opuštajuća. Stari grad krase brojne mirne uličice i kafići i restorani koji su najinteresantniji mladima. Ako vas put navede u Figueras, ono što predstavlja simbol ovog grada je Zamak Sveti Feran, te ne propustite da ga obiđete. Ovaj zamak iz osamnaestog veka predstavljao je vojno utvrđenje na vrhu brda, a dugo je bio zatvor. Ono što će najmlađima biti najzanimljivije je Muzej igračaka, a i nešto stariji će se u muzeju provesti lepo jer će ih vratiti u vreme detinjstva.

Pretraga

Destinacija

  • Figueras

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.