Kadiz (Cadiz) Španija

Kadiz letovanje – aranžmani: Najstarije konstantno naseljeno mesto Evrope upravo je Kadiz, a njegova duga istorija bila je burna, pa možete da zamislite koliko se uticaja najrazličitijih doba i imperija i danas u njemu oseća i vidi na svakom koraku.

Ovaj grad skoro da nema ni jednu modernu zgradu – sve su stare i prelepe, a mnogi, koji su imali sreće da ga posete, opisuju ga kao muzej na otvorenom i tvrde da je jedan od najlepših gradova. Smešten je u Andaluziji, na obali Španije, a njegova luka od davnina je bila najznačajnija luka Evrope – sa nje je i Kolumbo krenuo u svoj čuveni, brodski pohod.

Danas ovaj istorijski grad privlači turiste iz celog sveta, koji ga rado istražuju preko cele godine, ali zbog svojih prelepih plaža naročito je popularan leti. Ponude agencija za posetu Kadizu pronaći ćete na našem sajtu, a onda kofere u ruke i pravac u upoznavanje jednog od najlepših gradova sveta!

Kadiz plaže

Las Playas de Caños de Meca najposećenija je plaža u Kadizu, dok je La Caleta plaža takođe je izuzetno posećena – peščana, sa zlatnim peskom i postepenim ulaskom u kristalno čistu vodu, ova plaža proglašavana je i najlepšom u Evropi.

Posetite i Playa de Santa Maria del Mar, kao i Playa de Atlanterra – nema sumnje da će na vas ostaviti nezaboravan utisak.

Kadiz smeštaj

Kadiz je turistički izuzetno popularan, a u njemu možete odabrati noćenje u sobi, hotelu, apartmanu ili vili. Agencije u sklopu svojih aranžmana najčešće nude hotelski smeštaj, a sa izborom aranžmana teško da možete da omašite, s obzirom na to da je Kadiz poznat po gostoljubivim domaćinima i bajkovitom, ali i komfornom smeštaju.

Kadiz znamenitosti

Znamenitosti u Kadizu ima zaista mnogo. Ovaj praistorijski grad bio je pod Feničanima, Helenima, Rimljanima… a svi oni ostavili su svoj pečat, uticaj i arhitektonska rešenja na Kadiz. Zato ćete na svakom koraku u Kadizu nailaziti na autentične kulturno-istorijske znamenitosti koje morate obići.

Cadiz katedrala je impozantna i obavezna na listi znamenitosti Kadiza koje morate obići. U baroknom stilu i sa otvorenim zvonikom sa kog se pruža impresivni pogled, katedrala će vas sigurno oduševiti!

Kadiz muzej takođe biste morali da obiđete, kao i Genovés park i ostatke Roman Teatre, odnosno starog, rimskog pozorišta. Sem ovih znamenitosti, preporučujemo da Kadiz obilazite spontano – šetajući, i tako nailazite i otkrivate nove kutke ovog grada.

Pretraga

Destinacija

  • Kadiz

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.