Kordoba putovanje

Kordoba putovanje – aranžmani: Kordoba predstavlja glavni grad istoimene pokrajine Kordobe, koja je čini deo autonomne pokrajine Andaluzije u Španiji. Ako ste obožavaoci mavarske arhitekture, onda Kordoba predstavlja pravi dragulj jer ćete se ovde susresti sa brojnim građevinama iz doba arapske vlasti.

Ako vam je oduvek bila želja da posetite Kordobu, bilo na jesen ili proleće, ili ipak želite da na nekoj manje konvencionalnoj destinaciji da provedete letovanje, onda Kordoba može biti pravo mesto za vas!

Kordoba znamenitosti

Kada je u pitanju Kordoba atrakcije se nalaze na svakom koraku, bilo da vas interesuje njena bogata istorija, umetnost ili brojne crkve i muzeji koje možete posetiti. Čar Kordobe pre svega leži u tome što je tokom svoje burne istorije bila pod vlašću različitih carstava. Prvo su je osvojili Rimljani, pa Vizigoti i na kraju Arapi, a prvobitno je osnovana od strane Kartaginjana.

Upravo zbog sudara brojnih kultura na ovom mestu, Kordoba predstavlja splet najrazličitijih atrakcija, nasleđa svih ovih kultura. Kao jednu od glavnih zaostaviština vladavine rimskog carstva ovde ćete videti rimski most preko reke Gvadalkivir. Most je značajan po tome što je čak 20 vekova bio jedini prelaz preko ove reke. Pored mosta moćićete a obiđete mauzolej, hram, forum, a ni palata cara Maksimilijana vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Islamsko nasleđe u ovom gradu je još prisutnije, pa ćete naići na brojne džamije, od kojih je najpoznatija Velika Džamija, a pored islamskih obeležja tu su i hrišćanska, u vidu najpoznatije katedrale Plaza del Potro.

Pored ovih upečatljivih atrakcija, tu je i veliki broj spomenika i memorijala drugih religija, veliki broj mostova, bašti, parkova i muzeja, pa verujemo da jedna duga šetnja u Kordobi može da vas oplemeni na više načina.

Hoteli u gradu Kordoba – Kordoba apartmani

Bilo da ste ovde došli da letujete ili jednostavno da napunite baterije za vreme bilo kog godišnjeg doba, odličan smeštaj vam je dostupan u svakom trenutku, o čemu lako možete da se informišete u nekoj od naših agencija koje nude Kordoba putovanje.

Bilo da tražite hotele ili apartmane u kojima ćete da odsednete, Kordoba ima odličnu ponudu smeštaja u bilo kom delu grada, u zavisnosti od toga da li više volite da budete u centru dešavanja, ili tačno imate na umu gde biste najviše voleli da odsednete. I jedan o drugi tip smeštaja imaju svojih prednosti, a na vama je samo da odaberete šta vam najviše odgovara.

Na našem sajtu pogledajte agencije koje nude Kordoba aranžmane i informišite se o planu puta i svemu ostalom što vas može zanimati, pa rezervišite svoje putovanje u ovaj prelepi španski grad na vreme!

Pretraga

Destinacija

  • Kordoba

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.