Salou letovanje

Salou letovanje – aranžmani: Salou je grad u Španiji. Nalazi se u autonomnoj zajednici Kataloniji, u pokrajini Taragona. Za Salou se kaže da predstavlja turističku prestonicu španske Kosta Dorade. Ovo rajsko mesto za odmor i uživanje je veoma tražena destinacija u poslednjih nekoliko godina.

Ukoliko ste se za letovanje 2019 opredelili za Španiju, svake godine postoje brojne Salou last minute ponude koje vam mogu uštedeti određenu svotu novca. Kada su u pitanju ponude tipa last minute Salou je destinacija za koju uvek možete naći aranžman koji odgovara svim vašim potrebama. Na našem sajtu možete pronaći veliki broj ponuda kada je letovanje Salou u pitanju.

Smeštaj u Salouu

Aranžmani za Salou obuhvataju i prevoz i smeštaj, ali ukoliko ste više za vožnju, postoji i opcija sopstvenog prevoza, ali budite spremni na višečasovnu vožnju, jer je samo mesto poprilično udaljeno od Beograda. Kada je reč o smeštaju, hoteli u Salouu su veoma dobro opremljeni i kompletna usluga je na visokom nivou. Pojedini hoteli imaju i bazene, te se najmlađi posebno raduju kada je letovanje u Salouu u pitanju.

Apartmani u Salouu su još jedna vrsta smeštaja za koju se opredeljuju u većini slučajeva Španci, ali i nekolicinia stranaca koja je više za privatan smeštaj.

Salou plaže

Ono što privlači veliki broj turista širom sveta su duge peščane plaže koje su pokrivene zlatnim peskom i savršeno čistim morem. Takođe, miris borovine iz okolnih šuma upotpunjava kompletan doživljaj dok ležite na plaži ispod suncobrana i uživate u zvucima talasa.

Najduža plaža je Levant, koja se nalazi u samom centru grada. Pored nje, neke najlepše plaže u Salouu su: Kapleans, Larga i Ponent. Ove plaže morate obići ukoliko se nađete u ovom delu Španije. Pored prelepog mora, svaku plažu krase brojni kafići i pabovi u kojima se služe domaća hrana i pića i sluša tradicionalna španska muzika. Prirodnog hlada ima mnogo na svakoj plaži, ali je dostupna i mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana ukoliko ne uspete da nađete mesto u hladu borova.

Salou znamenitosti – šta videti u Salouu?

Nezaobilazno glavno šetalište je Paseo Maritimo odiše prazničnom atmosferom u svako doba godine, jer kako Španci to vole da kažu, oni slave život. Nikako ne treba propustiti da se obiđe tvrđava Tore Vela, koja je nekadašnji bedem odbrane od osvajača, a danas pruža veličanstven pogled ukoliko se popnete na njene zidine.

Takođe, ne zaboravite da obiđete aveniju i spomenik kralju Haumea Prvom, pod kojim je Katalonija doživela ekspanziju u srednjem veku. Svi koji su ljubitelji arhitekture, umetnosti i šopinga u rezidencijalnom delu grada će naći ono što ih interesuje i osetiće se kao da su u nekom filmu ili bajci. Najmlađima će zasigurno najinteresantniji biti jedan od najvećih zabavnih parkova u Evropi, Port Aventura.

Pretraga

Destinacija

  • Salou

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.