Santa Susanna letovanje

Turistička mapa Katalonije može da se pohvali najpoznatijim španskim letovalištima, a veliku pažnju među njima privlači Santa Susana. Ovaj gradić se poput Pineda de Mara i Kalelje nalazi u području obalske regije Kosta Maresme, a sa Malgrat de Marom čini jednu turističku celinu.

Dobra mikroklima i dugačke peščane plaže su glavni adut ovog letovališta, a njegova popularnost sve više raste i zbog novosagrađenih hotela, restorana i barova. Santa Susana važi za destinaciju omiljenu porodicama sa decom, iako sve bogatiji sadržaj grada privlači i mlade ljude koji žele kombinaciju odmora i provoda.

Kako izgleda jedan turistički dan u Santa Susani?

Peščana plaža Santa Susanne se pruža duž čitavog mesta spajajući ga sa Malgrat de Marom. Pesak je idealna zabava za najmlađe, pa se na ovim plažama uglavnom od jutra do mraka mogu sresti porodice sa decom. U ponudi su i vodeni sportovi i odbojka na pesku, a ljubitelji šetnje i istraživanja mogu pronaći i skrivene uvale duž obale.

Nedaleko od plaže se nalazi veliki broj restorana i plažnih barova gde kupači mogu napraviti pauzu i probati neke od španskih specijaliteta ili uz kafu uživati u pogledu na kristalno čisto Sredozemno more.

Večeri su rezervisane za šetalište koje se proteže paralelno sa obalom i vodi do susednog Malgrata. Nekolicina plažnih barova je pogodna za one koji žele dobar provod, ali Santa Susana je prvenstveno mesto odmora i relaksacije, pa i prilikom razgledanja i večernjih šetnji nećete naići na gužvu, mnogobrojne prodavnice i mešavinu muzike iz različitih objekata.

Ponuda privatnih apartmana i hotela

Prilikom boravka u Santa Susani možete se odlučiti za privatne sobe, apartmane, hotele ili hostele. S obzirom na to da je reč o novijem i manjem letovalištu u odnosu na susedna, cene su generalno pristupačnije i variraju u odnosu na to za koju varijantu smeštaja se odlučite i u koje doba godine posećujete ovo mesto.

U ponudi su i kamp kućice koje se nalaze na samoj obali i pružaju prijatan pogled na plaže, koje su naročito lepe u ranjim jutarnjim satima. Za koji god smeštaj da se odlučite, blizina plaže i nesvakidašnji pogled na lepote španske obale je zagarantovan. Kada je u pitanju Santa Susana last minute ponude turističkih agencija su mnogobrojne, a ukoliko se odlučite za put u sopstvenoj režiji smeštaj možete bez problema pronaći u svakom trenutku.

Šta obavezno posetiti?

Kada  poželite malo gužve i zabave, možete da se uputite u neka od obližnjih mesta koja važe za najposećenija katalonska letovališta poznata po zabavi i dobrom provodu. Ljoret de Mar se od Santa Susanne nalazi na svega 14 kilometara udaljenosti, dok direktnom železničkom linijom možete stići i do Barselone udaljene samo 60 kilometara. Večeri flamenka su gotovo nezaobilazne pri poseti Barselone, pa turisti uglavnom ne propuštaju priliku da osete jedinstvenu energiju i pokrete popularnog španskog plesa.

Zabavni park Port Aventura je namenjen porodicama koje žele aktivan i uzbudljiv dan, dok ljubitelji šopinga mogu da se upute u Andoru, malu pirinejsku države koja je poznata po bescarinskoj zoni, što pruža odlične uslove za kupovinu.

Pretraga

Destinacija

  • Santa Susanna

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.