Sevilja putovanje

Sevilja putovanje – aranžman: Sevilja je glavni grad španske pokrajine Andaluzije, a ujedno i privredni, kulturni i finansijski centar Španije. Smatra se jednim od najlepših gradova Evrope, kao i grad koji vredi posetiti u bilo koje godišnje doba. Sevilja je zbog svoje kulture, tradicije, ali i autentičnosti omiljena destinacija za brojne turiste koji u velikom broju svake godine posećuju ovaj grad. Ukoliko i vi želite da posetite Sevilju potražite neku od ponuda turističkih agencija sa našeg sajta.

Sevilja je poznata po koridi, Seviljskom berberinu, rodnom mestu Don Žuana, tradicionalnim španskim jelima, kao i raskošnoj arhitekturi. Prema legendi Sevilju je osnovao grčki mitološki junak Herkul. Danas je Sevilja sedište biskupije, pa je samim tim glavno trgovačko središte južne Španije.

Sevilja smeštaj

Sevilja smeštaj koji je dostupan turistima može biti hotelski i ovakav vid smeštaja uglavnom nudi većina turističkih agencija. Sevilja hoteli su dobro opremljeni i nude dobar komfor i ugođaj svim svojim posetiocima. Pored hotelskog smeštaja u ponudi ovog velelepnog španskog grada nalaze se i brojni moteli, vile, ali i privatni smeštaj. To su svakako jeftinije varijante, ali užitak neće manjkati za bilo koji vid smeštaja da se opredelite.

Sevilja znamenitosti

U Sevilji se nalazi najveća srednjovekovna i gotska katedrala, ali i treća po veličini crkva na svetu – Katedrala svete Marije od Stolice. Ova katedrala građena je u periodu od 1401. do 1519. godine, a poznata je širom sveta po svojoj veličini i raskošno urađenoj unutrašnjosti, kao i po tome što je tu sahranjen Kristofer Kolumbo.

Nasuprot katedrale nalazi se Alkazar, stara mavarska palata. Ova palata izvorno je bila mavarsko utvrđenje i jedna je od boljih primera mudeharskog stila. Gornje delove ove palate i dalje koristi španska kraljevska porodica kao svoju zvaničnu rezidenciju

Zlatna kula (Torre del Oro) izgrađena je kako bi služila kao osmatračnica i odbrambena građevina na reci. Kula datira iz 13. veka, a sagrađena je u periodu vladavine dinastije Almohadi. Podeljena je na tri nivoa. U periodu kada je sagrađena, kula je služila kao zatvor, ali i kao sigurno mesto za zaštitu plemenitih metala koji su se tu donosili. Zlatna kula je obnovljena i sada se tu nalazi Pomorski muzej, koji čuva gravure, pisma, modele, instrumente i istorijske dokumente. Muzej ističe pomorsku istoriju Sevilje i značaj njenih reka.

Gradska kuća datira iz 16. veka, i odlikuje je pleterski stil, a fasada koja je okrenuta ka Novom trgu (Plaza Nueva) urađena je u 19. veku, a nju odlikuje neoklasični stil. Kada je izgrađena, ulaz u Gradsku kuću nalazio se na trgu San Francisko, a kada je rekonstruisana u 19. veku, ulaz je premešten na Novi trg.

Bilo da je u pitanju Sevilja na jesen ili Sevilja na proleće putovanje, poseta ovom gradu prava je atrakcija i svako ko se opredeli da poseti ovaj španski grad neće se pokajati.

Pretraga

Destinacija

  • Sevilja

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.