Taragona letovanje

Taragona leto – aranžman za putovanje: Taragona je grad koji se nalazi na mediteranskoj obali u španskoj autonomnoj pokrajini Katalonija. Grad ima veoma dugu kulturnu tradiciju i jedna je od omiljenih turističkih destinacija u Španiji, pre svega zahvaljujući svojim prekrasnim plažama, ali i kulturnoj zaostavštini. Deo ovog grada, koji je arheološko nalazište, je pod zaštitom UNESCO kulturne baštine. Brojni turisti rado dolaze u ovaj grad na letnji odmor, a ukoliko i vi želite da posetite Taragonu ovog leta, pogledajte ponude turističkih destinacija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno putovanje u Taragonu.

Taragona plaže

Najpoznatija plaža u Taragoni naziva se Platje del Miracle, a u pitanju je izuzetno lepa, peščana plaža, dužine oko 500 metara. Izuzetno je uređena i opremljena svim neophodnim sadržajem za brojne posetioce. Ova plaža prekrivena je sitnim, belim peskom, a voda koja zapljuskuje ove obale je čista i mirna.

Taragona znamenitosti

Starorimski arheološki lokalitet Tarraco nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine od 2000. godine. Još neki zaštićeni spomenici su:

  • Kiklopske zidine – većinom izgrađene pre dolaska Rimljana
  • Pilatova kuća (Cuartel de Pilatos) je najverovatnije palata cara Augusta, koja je u 19. veku služila kao zatvor.
  • Amfiteatar Circus potiče iz 2. veka i nalazi se uz samu morsku obalu.

U gradu se nalaze i brojni latinski i feničanski natpisi na kamenim pločama. Akvadukt u Taragoni premošćuje dolinu 4 km severno izvan grada, dug je 217 m, a najviši lukovi su visoki 26 m. Na Aurelijevom putu, 6 km istočno od grada nalazi se monumentalni nadgrobni spomenik “Toranj Scipijevih”, premda nema dokaza da su Scipijevi sahranjeni tu.

Taragona smeštaj

Ukoliko se odlučite za letovanje u Taragoni, onda su pravo mesto za vas Taragona hoteli, a u turističkoj ponudi ovog grada postoje brojne smeštajne jedinice – od luksuznih i savremeno opremljenih, pa sve do onih skromnijih i pristupačnijih široj populaciji, kao što su moteli i hosteli. Kada su u pitanju Taragona hoteli u ponudi ovog španskog grada nalazi se veliki broj smeštajnih kapaciteta namenjenih turistima koji rado posećuju ovaj grad. Takođe u Taragoni postoji i veliki broj apartmana za iznajmljivanje, pa nema sumnje da ćete pronaći adekvatan smeštaj za sebe ako odlučite da letujete u ovom popularnom španskom letovalištu.

Last minute Taragona

Taragona last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj španski grad na obali Mediterana, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet namenjen za letnje putovanje jesu i Taragona first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom prelepom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • Taragona

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.