Putovanje u Toledo

Toledo putovanje – aranžman za odmor: Toledo je grad koji se nalazi u centralnom delu Španije, na oko 70 kilometara od Madrida. Zbog bogatog kulturnog nasleđa ovaj grad se nalazi u UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Toledo se smatra za pravi dragulj u španskoj kruni, pa je nezaobilazno mesto za sve turiste koji posećuju ovu zemlju. Ukoliko i vi želite da posetite Toledo, pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno putovanje u ovaj španski grad.

Toledo znamenitosti

U vreme islamskog kalifata Toledo je bio centar umetnosti i nauke. Stari grad se nalazi na vrhu brda, a sa tri strane je okružen rekom Tagus. U njemu se nalaze brojna istorijska mesta kao što su: Alkasar, Katedrala, Sokodover, centralna tržnica.

Toledo je bio poznat po religioznoj toleranciji i imao je veliki broj Jevreja i muslimana sve dok nisu proterani iz Španije u srednjem veku. U Toledu su postojale značajne crkve, sinagoge i džamije. U 13. veku Toledo je bio veliki kulturni centar pod vođstvom Alfonsa X Mudrog.

Toledo smeštaj

Ukoliko se opredelite za putovanje u Toledo, onda su pravo mesto za vas Toledo hoteli, a u ponudi ovog velelepnog grada postoje i luksuzne smeštajne jedinice, ali one nešto skromnije i pristupačnije široj populaciji, kao što su moteli i hosteli. Kada su u pitanju Toledo hoteli u turističkoj ponudi ovog španskog grada nalazi se veliki broj smeštajnih kapaciteta namenjenih turistima koji rado posećuju ovo kulturološki značajno mesto. Takođe u ponudi Toleda postoji i veliki broj apartmana za iznajmljivanje, pa nema sumnje da ćete pronaći adekvatan smeštaj za sebe ako odlučite da posetite Toledo.

Toledo aranžmani

Kada su u pitanju Toledo aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj španski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je u pitanju Toledo na jesen ili Toledo na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad svojim sadržajem nudi mnoštvo mogućnosti za fenomenalan provod i uživanje.

Pretraga

Destinacija

  • Toledo

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.