Valensija putovanje

Valensija putovanje – ponuda aranžmana: Valensija je treći po veličini grad u Španiji, ali prema mišljenju turista je možda i najlepši grad čitave zemlje. Španija nam jeste podarila neprevaziđene gradove poput Barselone i Madrida, ali Valensija putovanje će vam osim klasičnih lepota, znamenitosti i impresivne arhitekture ponuditi i autentičan španski boho stil.

Ukoliko se opredelite za Valensija letovanje, bićete u prilici da iskustite i divne plaže, među kojima se izdvaja Malvarosa. Plaže su uglavnom od sitnog, gotovo puderasto žutog peska i čistog mora koje postepeno postaje duboko, pa je idealno i za manje iskusne plivače. Međutim, nećete se pokajati ako odete u bilo kojoj drugoj sezoni jer je Valensija mnogo više od grada na obali. Opredelite se za neki od naših aranžmana za Valensija putovanje i uverite se u lepote ovog mediteranskog grada.

Valensija znamenitosti

Grad odiše posebnim raskošom, koji je nametljiv toliko da vas očara, ali da se u isto vreme u njemu ne osećate strano. U isto vreme je drevan i futuristički, a svi paradoksi koji se susreću u ovom gradu stvaraju impresivan miks zbog kog ćete uvek imati osećaj da ste dobrodošli. Među Valensija znamenitosti spadaju najrazličitije atrakcije od spomenika kulture, katedrala, muzeja, do staze za Formulu 1.

Možda, na prvi pogled deluje čudno, ali ono zbog čega je posebno popularna je i jedna od najstarijih evropskih pijaca. Nju je osmislio poznati arhitekta Gvardija, a na prostoru od 8000 m2 možete pronaći voće, ribu, autentične španske proizvode i suvernire. Ona okuplja veliki broj ljudi, a oko nje se nalaze brojni barovi i restorani zbog čega je u ovom delu uvek glasno, a baš u ovom delu grada možete upoznati Špance i njihov duh.

Grad nauke i umetnosti je jedna od najslikanijih evropskih atrakcija gde svi posetioci mogu da uživaju u poseti muzejima. Ovde se nalaze Muzej nauke, Planetarijum, Akvarijum, Muzej savremene arhitekture i Palata umetnosti kraljice Sofije.

Jači pol, a i dame koje prate sport će oduševiti stadion na kom igra fudbalski tim Valensije i staza za Formulu 1. Nezaobilizni su parkovi i trgovi, među kojima je neizostavan trg u Starom gradu – Plaza del Ayutamiento.

Smeštaj u Valensiji

Imajte na umu da je Valensija ujedno i univerzitetski grad koji u određenim delovima grada uglavnom naseljavaju studenti. Ukoliko ste raspoloženi za zabavu, koja nikada ne prelazi granice lepog ponašanja, opredelite se za smeštaj u ovim kvartovima Valensije. Postoji veliki izbor hotela i apartmana u delu gde se nalaze plaže što je idealno ako se opredelite za Valensija letovanje. Ukoliko planirate da grad posetite u drugoj sezoni, Stari grad je idealan za parove, porodice, ali i za Valensija putovanje sa prijateljima.

U Valensiji postoji sve i putovanje u ovaj grad je za svakog – za ljubitelje mora, obale, za zaljubljenike u istoriju, za one koji vole gradove koji su istovremeno kulturni centri, ali i epicentri zabave. Osim toga, ona je raj za sve gurmane, pa ne propustite priliku da probate paelju u gradu od kog je sve poteklo.

Pretraga

Destinacija

  • Valensija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.