Putovanje u Bečej

Bečej hoteli – putovanje: Bečej se nalazi u Vojvodini, na važnom putu koji povezuje Novi Sad i Suboticu, a sedište je istoimene opštine. Ima oko 25.000 stanovnika, a smešten je na srednjem toku Tise.

Sa svojom dugom i zanimljivom istorijom, kao i arhitektonskim spomenicima i monumentalnim crkvama, Bečej predstavlja mesto koje mnogi rado obilaze, a ponude za putovanje u Bečej pronaći ćete ovde.
Bečej smeštaj
Bečej ima sasvim dovoljno ponuda smeštaja s obzirom na njegovu turističku razvijenost i potražnju.

Sobe, apartmani, vile i hotel deo su ponude smeštaja u Bečeju, a na nekoliko kilometra od njega nalazi se i Dvorac Fantast koji danas ima veliku istorijsku vrednost, ali predstavlja i posebnu vrstu hotela. Bečej hoteli nisu brojni, a dvorac Dunđerski definitivno je mnogima omiljeni smeštaj u Bečeju.
Bečej znamenitosti
U gradu se nalaze vrlo zanimljivi arhitektonski spomenici i monumentalne crkve. Pravoslavna se posebno ističe ikonostasom koji je rad Uroša Predića, akademskog slikara. spomenik Slobodi nalazi se u samom centru grada, a predstavlja simbol borbe stanovnika ovog grada tokom II svetskog rata.

Na 10ak kilometra od Bečeja nalazi se čuveni, već spomenuti, dvorac Dunđerski, ili Fantast. Obavezno ga obiđite ukoliko se nađete u Bečeju ili njegovoj okolini. Kulturni događaji česti su u Bečeju što ga čini posebno posećenim određenim datumima.

Takođe, Bečej ima Narodnu biblioteku, Gradsku biblioteku, Centar za kulturu i Istorijski arhiv. Tipična Vojvođanska hrana takođe je adut kojim se Bečej može pohvaliti, kao i autentična arhitektura grada, te sigurno nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da upoznate ovaj deo zemlje.

Pretraga

Destinacija

  • Bečej

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.