Drvengrad - Mećavnik

Drvengrad smeštaj – putovanje: Smešten na razmeđi Zlatibora i Tare, u Mokroj Gori, nalazi se Drvengrad koji mnogi zovu Mećavnik. Po zamisli i inicijativi režisera Emira Kusturice, za potrebe snimanje fima Život je čudo sagrađeno je ovo etno selo od borovih talpi.

Glavna inspiracija bio je antički grad Efesus Efes, a u ovom mestu danas se proizvodi organska hrana, i odvijaju mnoge kulturne aktivnosti, te predstavlja neku vrstu brane od “trovanja društva” i modernog života u gradovima. Putovanje u Drvengrad ostavlja snažne utiske na sve koji ga obiđu, a ponude agencija za ovo putovanje pronaći ćete na našem sajtu, pa i vi uživati u ovoj mirnoj oazi.

Drvengrad smeštaj

Smeštaj u Mećavniku možete birati u okviru kompleksa ovog etno sela, koji se sastoji od jednokrevetnih, dvokrevetnih soba, kao i malih apartmana, apartmana, rezidencije, ili cele kuće. Zavisno od vaših preferencija izabraćete onu smeštajnu jedinicu po vašem ukusu i potrebama.

Sobe su izuzetno lepo uređene i opremljene, na tradicionalni etno-srpski način, ali ipak imaju i LED televezore, internet konekciju i sve adute smeštaja 21. veka. Ovaj Mećavnik restort poseduje i bazen i SPA centar, pa je potpuni odmor zagarantovan.

Drvengrad znamenitosti

Crkva posvećena Svetom Savi, izrađena od drveta, pa čak i sa drvenim zvonom, omiljena je atrakcija u Mećavniku, a konstruisana je po ugledu na ruske crkve brvnare. Galerija Macola takođe se nalazi u sklopu ovog etno sela, kao i knjižara Službenog glasnika “Stevan Marić”, bioskop Andergraund (nalazi se pod zemljom).

Umetnički bogato, ovo etno selo je i lokacija mnogih festivala kao što su: Kustendorf, filmski i muzički festival; Boljšoj, muzički festival; Festival pozorišta i Festival pisaca.

Sem raskošnog kulturnog sadržaja, u Mećavniku se proizvodi i organska hrana, a restorani prave odličnu, zaista domaću, hranu i slatke poslastice.

Pretraga

Destinacija

  • Drvengrad

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.