Putovanje u Negotin

Negotin hoteli i obilazak grada – ponuda aranžmana: Posetite Negotin, grad koji se nalazi u krajini koja je na tromeđi Srbije, Rumije i Bugarske. Upravo je ovo razlog njene raznolikosti i bogatog kulturnog života na koji je uticalo više naroda. Negotin je divan grad koji se često spominjao u prošlosti i za koji se vezuje nekoliko legendi. Jedna od legendi kaže da se u današnjem Malom selu (najstarijem delu Negotina) naselio izvesni Negota sa ženom Tinom, porodicom i stadima ovaca jer je okolina bila bogata bujnom pašom, a okolo su se nalazile šume i šumarci. Oko stada njihovih ovaca je postepeno nastalo naselje, a od imena domaćina je nastalo ime grada – Negotin.

Krajina u kojoj se nalazi Negotin je okružena planinama Miroč, Deli Jovan i Crni Vrh sa jedne strane i rekama Timok i Dunav sa druge strane. Ovo je izrazito zanimljiv geografski položaj i predstavlja istovremeno mesto gde je najniža tačka Srbije, sa svega 28 metara nadmorske visine. Ukoliko želite da se upoznate sa lepotama Negotina, predlažemo vam da to učinite uz jedan od naših aranžmana.

Negotin znamenitosti i atrakcije

Negotin je koncentrisan oko šetališta i dve crkve i vrlo je lepo uređen grad. Na ulazu u Negotin se nalazi manastir Bukovo koji je sagrađen krajem XIII veka od strane kralja Milutina. Među znamnitosti spada i manastir Vratna koji je prema predanju podigao ahiepiskop Nikodim u XIV veku. Jedna od glavnih atrakcija je i Muzej Hajduk Veljka koji se nalazi u centru grada.

Ne smete propustiti šansu da obiđete Vratnjanske kapije koje su jedna od najvećih atrakcija Srbije. U pitanju su visoki kameni lukovi koji predstavljaju ostatke pećine koja je mehaničkim silama došla u zadnji stadijum svog postojanja. Od pećine su ostala 3 velika kamena luka – kapije koje su dokaz njegovog postojanja.

Hoteli u Negotinu ili apartmani?

Bilo da vas zanimaju Negotin hoteli, apartmani ili vile – postoji dovoljan broj smeštajnih jedinica koje će zadovoljiti potrebe svih gostiju. Na vama je samo da se odlučite za smeštaj koji se najviše uklapa u vaš budžet. U Negotinu vas očekuje veliki broj restorana, a naići ćete na veliko gostoprimstvo i vrhunsku uslugu.

Ako se odlučite da posetite Negotin, ne zaboravite da posećujete rodni grad Stevana Mokranjca i da ste u prilici da posetite kuću u kojoj je bio rođen, a koja je pretvorena u muzej. Negotin je sjajna prilika se bliže upoznate sa čarima Srbije.

Destinacije - Negotin

Pretraga

Destinacija

  • Negotin

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Dunjin konak

Autenticna kuca iz 1936. god. u vinskom selu Rogljevu,nedaleko od Negotina. Cetiri sobe sa po tri kreveta su na raspolaganju…

KONTAKTIRAJTE
12€/noćenje