Oplenac putovanje

Oplenac hotel – aranžman za putovanje: Oplenac je brdo koje se nalazi nadomak Topole. Smešteno je na raskršću četiri puta, a značajno je kao mesto koje čuva tradiciju i kulturu srpskog naroda. Oplenac može da se pohvali izuzetnim gustim šumama, plodnim zemljištem, ali i obiljem biljnog i životinjskog sveta. Karakterističan je i osvežavajući, čist vazduh, pa nema sumnje zbog čega je ovo mesto jedno od turistički atraktivnijih u Srbiji. Ukoliko i vi želite da posetite Oplenac pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi savršen odmor na Oplencu.

Oplenac hotel

Ako se opredelite da vaša destinacija za putovanje bude Oplenac hotel bi svakako trebalo da bude vaš izbor za smeštaj. Iako na Oplencu postoje i brojni drugi smeštajni objekata, kao što su moteli, konaci i privatne gostionce, Oplenac hotel je preporuka s obzirom na to da raspolaže svim mogućim pogodnostima za maksimalno uživanje i komoditet gostiju.

Tradicionalna šumadijska kuhinja i dobro vino glavna su karakteristika Oplenca i okolnih mesta, a pored toga svež planinski vazduh i prijatna klima nešto su što mami sve posetioce da se vrate u ovaj kraj.

Oplenac znamenitosti

Na Oplencu se nalazi Mauzolej dinastije Karađorđevića. Knez Aleksandar Karađorđević je ovde podigao prve vinograde, a kralj Petar I Karađorđević je počeo zidanje crkve mauzoleja i celog istorijsko-memorijalnog kompleksa koji je kasnije postaoi Zadužbina Karađorđevića na Oplencu.

Danas kompleks obuhvata, pored crkve Svetog Đorđa i Mauzoleja srpske kraljevske porodice, kraljeve vinograde, muzej – Vinogradareva kuća, kuću kralja Petra, kraljevu vilu, kraljičinu vilu, Karađorđevu crkvu, Karađorđev konak, spomenik Karađorđu i hotel.

Oplenac aranžmani

Kada su u pitanju Oplenac aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovo srpsko mesto, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je u pitanju Oplenac na jesen ili Oplenac na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovo brdašce svojim sadržajem nudi mnoštvo mogućnosti za idiličan odmor i uživanje.

Pretraga

Destinacija

  • Oplenac

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.