Ovčar putovanje

Ovčar putovanje – aranžman: Ovčar je planina u zapadnoj Srbiji, a njen vrh nazali se 10,5 kilometara zapadno od centra Čačka. Najviši vrh ove planine visok je 985 metara, a zajedno sa planinom Kablar, pravi Ovčarsko-kablarsku klisuru, kroz koju protiče Zapadna Morava. Nedaleko od planine nalazi se i Ovčar banja, a planinu obilaze brojni turisti kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Ukoliko i vi želite da posetite ovu planinu, pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Ovčar smeštaj

Kada su u pitanju hoteli na Ovčar planini u ponudi imate različite vrste navedenih smeštajnih objekata. Pored toga imate mogućnost i odabira privatnog smeštaja, koji može biti na bazi noćenja u sobama, apartmanima ili studijima. Svi navedeni objekti nalaze se u neporednoj blizini najznačajnijih delova planine Ovčar, ali i Ovčarsko-kablarske klisure i Ovčar Banje koje su svakako nezaobilazne destinacije ukoliko se odlučite da posetite Ovčar.

Ovčar znamenitosti

Deo planine Ovčar je zaštićen kao prirodno dobro Republike Srbije. Pored puta koji vodi ka Ovčar Banji pored Ovčar planine nalaze se brojni manastiri. Ukupno postoji 12 manastira i nekoliko crkava, a lokalno stanovništvo pomenute manastire naziva Srpskom svetom gorom.

Ovčar Banja se nalazi u šumovitom delu Ovčarsko-kablarske klisure i kroz nju protiče Zapadna Morava. Na ovoj reci izgrađena su dva veštačka jezera, banja sama po sebi obiluje prirodnim lekovitim faktorima.

Ovčarsko-kablarska klisura je svakako najživopisnija klisura Srbije. U pitanju je predeo izvanredne pejzažne raznolikosti i atraktivnosti, a ujedno je i jedinstvena i značajna kulturno-istorijska celina sa brojnim manastirima, memorijalnim i sakralnim objektima, ali i značajan primer geoloških i geomorfoloških procesa i pojava.

Ovčar aranžmani

Kada su u pitanju aranžmani za Ovčar u ponudi turističkih agencija sa našeg sajta možete pronaći veliki broj različitih opcija i odabrati onu koja vama najviše odgovara. Bilo da je u pitanju Ovčar na proleće ili Ovčar na jesen, ugođaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ova planina i njegova okolina nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.

Pretraga

Destinacija

  • Ovčar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.