Resavska pećina atrakcije

Resavska pećina atrakcije – Resavska pećina putovanje: Resavska pećina je zaštićeni spomenik prirode i svrstava se u zaštićeno područje prve kategorije, odnosno u prirodna dobra od nacionalnog značaja. Smeštena je u istočnom delu Srbije, na 20 km od mesta Despotovac. Prema svom sadržaju i karakteristikama, spada u najlepše pećine u Srbiji, i jednu od napopularnijih atrakcija za turiste koji putuju kroz Srbiju.

Ukoliko ste ljubitelji prirode i njenih atrakcija, pogledajte na našem sajtu koji su aranžmani za Resavsku pećinu i njoj bliske destinacije u ponudi, i krenite u istraživanje najlepših srpskih znamenitosti, daleko od buke i gužve tipične za velike gradove.

Resavska pećina atrakcije – šta videti?

Postojanje Resavske pećine je obelodanjeno tek 1962. godine, kada su čobani koji su se u njoj skrivali od nevremena, shvatili da je reč o nešto većoj pećini od one koju su oni zamislili. Konkretno, pećina raspolaže hodnicima dugim oko 4 500 hiljada metara, od čega je istraženo ukupno 2.830 metara. Za turističke posete je opremljeno svega 800 metara, u okviru kojih je moguće videti jedinstvene primerke pećinskog nakita u beloj, žutoj i crvenoj boji, što zavisi od minerala koji dolaze u dodir sa vodom koja ga stvara.

Čitava pećina se sastoji od tri nivoa, od koga je jedan i po otvoren za turističke posete. Svaki nivo sadrži određen broj pećinskih dvorana, a turisti mogu da pogledaju Dvoranu sraslih stubova, Dvoranu košnica, Kristalnu dvoraju i Predvorje istorije.

Kada je u pitanju Resavska pećina atrakcije koje možete videti smeštene su i svuda u njenoj okolini,pa obilazak srpskih prirodnih lepota možete upotpuniti odlaskom u srpske srednjovekovne manastire Manasija i Ravanica, ili posetom vodopadu Lisine, vodopadu Prskalo i Krupajskom vrelu.

Resavska pećina smeštaj u blizini

Kada je u pitanju Resavska pećina smeštaj možete pronaći svuda u njenoj okolini, pretežno u vidu apartmana. S obzirom na to da je ovaj kraj bogat prirodnim lepotama i znamenitostima koje su posećene od strane turista, možete naići na veliki broj privatnih apartmana i kompleksa sa sobama u kojima možete odsesti po povoljnim cenama. Na taj način ćete obezbediti smeštaj koji je u blizini svega što može da vas zanima i što želite da obiđete.

Pretraga

Destinacija

  • Resavska pećina

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.