Smederevo putovanje

Smederevo hoteli – aranžman za putovanje: Smederevo je grad u Srbiji, sedište Podunavskog okruga. Nalazi se na obalama Dunava, u severoistočnom delu zemlje. Smederevo je nekada bio prestonica Srbije, kada je izgrađena i Smederevska tvrđava 1430. godine, a danas je ovaj grad veliki industrijski centar. Smederevo je grad bogate i duge istorije i bio je svedok mnogih turbulentnih događaja koji su obeležili srpsku istoriju. Ovaj grad je veoma turistički popularan, a ukoliko i vi želite da posetite Smederevo pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u Smederevo.

Smederevo hoteli

Ukoliko se opredelite za putovanje u Smederevo hoteli koji postoje u turističkoj ponudi ovog grada nude veliki izbor različitih smeštajnih jedinica namenjenih brojnim turistima koji rado dolaze i posećuju Smederevo. Ako je vaša destinacija Smederevo hoteli su najbolje rešenje za odsedanje, s obzirom na to postoje mnogi objekti koji su savršeno opremljeni i nude maksimalni komoditet za sve posetioce.

Smederevo znamenitosti

Svakako najznačajnija znamenitost Smedereva je Smederevska tvrđava, sagrađena u periodu od 1428. do 1439. godine. Ovo zdanje bilo je upravno, vojno, privredno, kulturno i crkveno sedište srpske Despotovine. Podigao je Despot Đurađ Branković, a nalazi se na ušću reke Jezave u Dunav, ima nepravilan trouglasti oblik i sastoji se iz dva dela – Velikog i Malog grada.

Karađorđev dud je još jedno značajno istorijsko mesto u Smederevu. Ispod duda je tadašnji turski zapovednik grada Dizdar Muharem Guša predao ključeve grada Voždu Karađorđu Petroviću 8. novembra 1805. i tako simbolično proglasio Smederevo po drugi put u istoriji za prestonicu Srbije.

Glavni gradski trg predstavlja centralni deo Smedereva. Trougaone je forme kao i Tvrđava. Trgom dominira Hram Svetog velikomučenika pobedonosca Georgija, a tu su i druge građevine: Spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu, Zgrada okružnog načelstva, Galerija savremene umetnosti i čuvena fontana koje je omiljeno mesto za okupljanje brojnih Smederevčana.

Smederevo aranžmani

Kada su u pitanju Smederevo aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj srpski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da se odlučite da posetite Smederevo na jesen ili Smederevo na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.

Destinacije - Smederevo

Pretraga

Destinacija

  • Smederevo

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.