Topola putovanje

Topola hotel – aranžman za putovanje: Topola je gradsko naselje u Srbiji u šumadijskom okrugu. Prostire se u podnožju brda Oplenac. Topola se smatra za srpsku prestonicu grožđa i vina, s obzirom na to da se na ovoj lokaciji nalaze čuveni vinogradi Karađorđvića. Ovaj grad smatra se i za postojbinu pomenute srpske dinastije, a zahvaljujući brojnim prirodnim i kulturno-istorijskim karakteristikama ovo mesto redovno posećuje veliki broj turista. Ukoliko i vi želite da posetite Topolu i brdo Oplenac potražite najbolje ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi putovanje u Topolu.

Topola hotel

Ako se opredelite da vaša destinacija za putovanje bude Topola hotel bi svakako trebalo da bude vaš izbor za smeštaj. Pored brojnih drugih smeštajnih objekata, kao što su moteli, konaci i privatne gostionce, Topola hotel je preporuka s obzirom na to da raspolaže svim mogućim pogodnostima za maksimalno uživanje i komoditet gostiju.

Tradicionalna šumadijska kuhinja i dobro vino karakteristična su ponuda hotela u Topoli, a pored toga svež planinski vazduh i prijatna klima nešto su što mami sve posetioce da se vrate u ovaj kraj.

Topola znamenitosti

Na brdu Oplenac, sagrađen je Mauzolej dinastije Karađorđevića. Knez Aleksandar Karađorđević je na tom mestu podigao vinograde, dok je kralj Petar I Karađorđević počeo zidanje crkve mauzoleja i čitavog istorijsko-memorijalnog kompleksa koji će, potom, postati Zadužbina Karađorđevića na Oplencu.

Danas ovaj kompleks obuhvata, pored Crkve svetog Đorđa, Mauzoleja srpske kraljevske porodice, i kraljeve vinograde, muzej Vinogradareva kuća, kuću kralja Petra, kraljevu vilu, kraljičinu vilu, Karađorđevu crkvu, spomenik Karađorđu i hotel.

U ovom mestu nalaze se i Kulturni centar Topola, kao i biblioteka “Radoje Domanović”.

Topola aranžmani

Kada su u pitanju Topola aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovaj srpski grad, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je u pitanju Topola na jesen ili Topola na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovaj grad nudi mnoštvo mogućnosti da savršeno ispunite svoj dan.

Destinacije - Topola

Pretraga

Destinacija

  • Topola

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.