Tršić putovanje

Tršić smeštaj – aranžman za putovanje: Tršić je mestašce nadomak Loznice, u zapadnoj Srbiji. Ovo mesto u našem narodu postalo je prepoznatljivo zahvaljujući činjenici da odatle potiče Vuk Stefanović Karadžić, srpski filolog i reformator srpskog jezika. Od nedavno u Tršiću je zaživeo i seoski turizam pretvaranjem porodičnih kuća u atraktivne objekte namenjene za smeštaj gostiju, tako da je sad moguće posetiti ovo živopisno mesto i ostati u njemu par dana i uživati u čarima domaće kuhinje kao i prirodnog seoskog ambijenta. Ukoliko želite da posetite Tršić, potražite neku od ponuda turističkih agencija koje postoje na anšem sajtu i organizujte sebi putovanje u Tršić.
Tršić smeštaj
Tršić se smatra za apsolutno najposećenije ruralno naselje u Srbiji, ali i u regionu. Prirodni potencijal ovog mesta, ali i opštu prepoznatljivost iskoristili su brojni lokalni meštani koji su počeli od svojih domova da prave gostionice i objekte namenjene za smeštaj gostiju. Hoteli u Tršiću su malobrojni, ali postoji itekako veliki broj konaka i privatnog smeštaja gde mogu da odsednu brojni turisti koji svake godine dolaze u ovo selo. Kada je u pitanju Tršić smeštaj je prilagođen potrebama turista, sa skladnim spojem modernog i ruralnog, što daje posebnu draž ovom mestu.
Tršić znamenitosti
Kao najistaknutiji meštanin Tršića, Vuk Karadžić je dobio u ovom mestu spomen kuću. U pitanju je dvodelna brvnara, strmog krova. Kuća je zapravo jedna prostorija u kojoj se nalazi otvoreno ognjište i nameštaj karakterističan za kuće iz 19. veka. U sobi se nalaze krevet, sto, klupa, ikone, gusle i portret Vuka Stefanovića Karadžića iz 1816. godine.

U Tršiću postoji i etno park, koji je takođe izgrađen sa ciljem da se trajno obeleži i sačuva uspomena na Vuka i njegovo delo, ali i da se očuvaju prirodna sredina i prostorne vrednosti. Etnograski spomen park sadrži veliki broj građevina narodnog neimarstva.

Povodom stogodišnjice Vukove smrti, 1964. godine, studentske radne brigade na radnoj akciji “Tršić 64” su podigle amfiteatar sa pozornicom, koji odgovara potrebama organizovanja Vukovog sabora i Đačkog Vukovog sabora, a 1987. godine Tršić je dobio celovit izgled kao kulturno-istorijsko spomenička celina. Takođe je izgrađen put od Vukove kuće do manastira Tronoša.
Tršić aranžmani
Kada su u pitanju Tršić aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje u ovo srpsko mesto, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je u pitanju Tršić na jesen ili Tršić na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ovo mesto zahvaljujući svojim prirodnim karakteristikama nudi priliku za savršen odmor i relaksaciju.

Pretraga

Destinacija

  • Tršić

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.