Viminacijum izlet

Viminacijum izlet – Viminacijum radno vreme: Viminacijum je jedan od najznačajnijih rimskih gradova i vojnih logora od I do VI veka. Smešten je u blizini Požarevca, na ušću reke Mlave u Dunav. Danas je Viminacijum arheološki park zvanično otvoren 2006. godine, i predstavlja jednu od najvećih atrakcija u Srbiji. Park je otvoren za posete između februara i novembra, leti od 9 do 19 časova, a tokom jeseni 10 do 17 časova.

Kada je u pitanju Viminacijum izlet predstavlja najbolji način da posetite ovaj arheološki park, s obzirom na to da je jedan dan sasvim dovoljan da obiđete sve što treba da se poseti. Na našem sajtu možete pogledati koje ponude za posetu Viminacijumu su u opticaju, i izabrati onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Viminacijum izlet – šta videti?

U okviru arheološkog parka Viminacijum, moguće je videti sedam objekata koji su otvoreni za posetioce. To su  Severna Glavna kapija legijskog logora (Porta praetoria), Rimske terme, Rimski amfiteatar, Mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan, Mamut park, Domvs Scientiarvm Viminacium/Naučno istraživački i turistički centar i Zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke.

Kada posetite Viminacijum izlet ćete upotpuniti kupovinom suvenira i odmorom u taverni, gde se možete osvežiti pre ili posle obilaska lokaliteta. Izlet u Viminacijum bi trebalo da organizujete ukoliko želite da istražite i ovu neobičnu stranu Srbije, i saznate zanimljivosti koje verovatno niste dosad imali priliku da čujete.

Pretraga

Destinacija

  • Viminacijum

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.