Bern putovanje

Bern putovanje – aranžmani: Bern je defakto glavni grad Švajcarske konfederacije, a u njoj je i četvrti po veličini. Godinama, ovaj grad se nalazi pri vrhu liste gradova sa najvišim životnim standardom i kvalitetom života. Sem visoke uloge koju Bern ima kao grad sa preko 120 stranih ambasada, ovaj grad je i turistički vrlo popularan.

Srednjevekovni ambijent ovog grada sa svojim brojnim fontanama, fasadama od peščara, uskim ulicama i istorijskim kulama je jedinstven, te ne čudi ako se i vi odlučite da ga posetite i istražite, a aranžmane agencija za putovanje u Bern lako ćete pronaći na našem sajtu, a u nastavku teksta saznati sve o ovom putovanju.

Bern smeštaj

Agencije u sklopu aranžmana uglavnom nude hotelski smeštaj u Bernu, mada ovaj grad ima i hostele i apartmane. S obzirom na visok kvalitet i standard života, hoteli u Bernu sigurno će vam pružiti odličan ugođaj i vrhunsku uslugu, te za ovo ne morate da brinete.

Hoteli se nalaze raspoređeni po celom gradu, ali preporučujemo da odaberete neki u centru grada. S obzirom na odličan kvalitet javnog prevoza u Bernu neće vam predstavljati problem ni ukoliko se hotel nalazi dalje od centra. Svakako, sigurno ćete pronaći Bern hotel po vašem ukusu.

Bern znamenitosti

Znamenitosti u Bernu ima mnogo, a upravo one najviše i privlače turiste. Staro gradsko jezgro Berna, odnosno Stari grad, sačuvano je od srednjeg veka, te se danas nalazi pod zaštitom UNESKO-a, na listi svetske kulturne baštine. Pored ovog starog grada, reka Ara u Bernu itekako privlači svojom lepotom, kao i elegantni, diplomatski deo grada.

Sem ove tri najznačajnije lokacije, obavezno obiđite i BearPark (Park medveda) u kome se medvedi, simboli Berna, zaista i nalaze, a zelena površina u parku vrlo je lepo uređena. Kuća parlamenta, odnosno Bundeshaus, takođe je znamenitost koju morate videti! Oduševiće vas svojom impozantnošću i grandioznošću.

Botanička bašta Berna, Clock tower (Kula sata), kao i mnogobrojni muzeji od velike važnosti takođe čekaju da ih obiđete u švajcarskoj prestonici. Nema sumnje da ćete ovo putovanje danima prepričavati, a potrudite se da tokom samog puta upoznate što više onoga što Bern nudi.

Pretraga

Destinacija

  • Bern

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.