Cirih putovanje

Hoteli u Cirihu – Cirih putovanje: Cirih je najveći grad u Švajcarskoj, smešten u njenom severnom, nemačkom delu Glavni je grad istoimenog kantona, a na polju bankarstva Cirih je od izuzetne važnosti na svetskom nivou. Kada je u pitanju Cirih putovanje na ovu destinaciju predstavlja obilazak grada sa najvišim i najboljim životnim standardom na čitavoj planeti, kako je to zaključila jedna međunarodna studija 2007. godine.

Ukoliko želite da posetite Cirih aranžmani za ovaj švajcarski grad su ponuđeni na našem sajtu, a na vama je samo da izaberete ponudu idealnu za vaše potrebe, i da krenete u jedan od najlepših, ali i najznačajnijih gradova sveta.

Apartmani i hoteli u Cirihu

Reč je o vrlo atraktivnom gradu koji privlači veliki broj poslovnih ljudi i turista, pa hoteli u Cirihu u skladu sa tim nude izuzetno kvalitetnu uslugu i najmoderniji sadržaj soba koji možete poželeti. Osim hotela, u Cirihu možete odsesti u apartmanima koji su izuzetno brojni, i ništa manje kvalitetni u odnosu na hotele. Ovu opciju za smeštaj biraju pretežno svi oni koji žele apsolutnu privatnost i udoban smeštaj po nižim cenama u odnosu na hotelski smeštaj.

Znamenitosti u Cirihu i zanimljivosti o gradu

Cirih je turistima posebno zanimljiv zbog toga što se u ovom gradu biznis i industrija na specifičan način susreću i uklapaju sa istorijskim i kulturnim bogatstvom grada. Glavne atrakije u Cirihu su muzeji i galerije, pa je ljubiteljiima umetnosti potrebno i nekoliko nedelja da obiđu sve sadržaje ovog tipa koje Cirih nudi.

Svoje prirodne lepote grad naročito duguje Ciriškom jezeru i izvoru reke Limat, koji ga, kao kontrast poslovnim zgradama, čine živopisnijim i lepšim i bajkovitijim. Kako je Cirih uvek bio kolevka intelektualnog života, ne čudi što su baš u ovom gradu živeli Tomas Man, Džejms Džojs, Vladimir Lenjin, Karl Gustav Jung, i mnogi drugi.

Ono što ne bi trebalo da propustite ukoliko se nađete u Cirihu jeste Stari grad, smešten između ulice Bahnhofstrasse i leve obale reke Limat. Jedna od najvećih zasluga Ciriha je činjenica da je, upravo u njegovom Starom gradu nastao umetnički pokret dadaizam. Muzej lepih umetnosti u Cirihu datira još iz 1787. godine, a njegove slike pretežno pripadaju impresionizmu i postimpresionizmu.

Glavna ulica u Cirihu je pešačka zona Banhofštrase, koja ujedno pruža i najveće mogućnosti za šoping. Gradska katedrala (Fraumünster) je jedno od glavnih obeležja Ciriha, a njeno ime u prevodu znači “ženska crkva”. Na mestu današnje katedrale, vladar Ludvig je 853. godine izgradio opatiju posvećenu svim aristokratskim ženama Evrope, a prvenstveno njegovoj kćerki Hildegat.

Pretraga

Destinacija

  • Cirih

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.