Lucern putovanje

Lucern putovanje – ponuda aranžmana: Lucern ima jedintvenu poziciju u samom srcu središnje Švajcarske i sedmi je po veličini grad ove države. Ovaj grad je pravi raj za turiste koje oduševljavaju brojni kulturno-istorijski spomenici, arhitektura, ali i prirodne lepote. Lucern nema veliki broj stanovnika, ali to ga ne sprečava da bude jedan od najznačajnijih švajcarskih ekonomskih i kulturnih centara. Grad leži na Lucernskom jezeru na nadmorskoj visini od prosečnih 400 metara, a iznad njega se strmo izdižu Alpi. Klima je umereno kontinentalna, stoga je preporuka da se opredelite za Lucern na proleće ili leto. Ipak nećete zažaliti kad god da se odlučite za putovanje u Lucern jer svaka sezona donosi svoju čar.

Ovaj švajcarski grad ima dugu tradiciju, a podaci sežu do praistorijskog vremena. Ipak, Lucern je dobio na značaju tek kada su benediktinci u osmom veku podigli manastir koji su nazvali Lucijarija, na osnovu kog je i grad kasnije nazvan. Razvoj grada i modernizacija je počela u XIX veku, a taj trend je nastavljen do danas. Švajcarsku, a i sam Lucern svake godine posećuje sve veći broj ljudi, te je došao i na vas red. Opredelite se za jedan od naših aranžmana i uživajte u predivnom Lucernu.

Lucern znamenitosti

Osim bogate istorije koja je neosporiva i turistima izuzetno zanimljiva, Lucern je i prirodni spektakl. Zato ne propustite šansu da se provozate žičarom sa najbliže planine Pilatus kako biste dobili najbolji pogled na grad. Lucern je poznat i kao grad mostova, a među njima je ubedljivo najpopularniji Kapelanski most koji je među najfotografisanijim atrakcijama Švajcarske. Izgrađen je u XIV veku i u svojoj dugoj istoriji je odoleo pokušaje rušenja, ratove, požare, poplave. Ono što ga čini toliko posebnim je i serija od 158 trouglastih slika koje su smeštene ispod krova mosta, a na kojima je živopisni prikaz istorije grada.

Među Lucern znamenitosti svakako spadaju i muzeji, kojih u ovom mestu ima pregršt. Jedan od zanimljivijih je Hans Erni muzej gde je umetnik sve mudrace iz različitih naučnih oblasti oslikao u vidu freski, u vrlo specifičnom stilu. Postoji i Muzej Transporta koji se prostire na 40 000 m2 i sadrži preko 3000 predmeta iz različitih kolekcija. Posebnu pažnju privlači digitalni planetarijum koji će vas odvesti u turu po svemiru.

Tu su i brojni trgovi, predivan Stari hrad, Vodeni toranj koji se nalazi ispod Kapela mosta, Franjevačka crkva iz XIII veka i Umirući lav koji je jedna od najpoznatijih skulptura na svetu. Ipak, ovo je samo početak svega što vas očekuje ukoliko se opredelite za Lucern putovanje.

Lucern smeštaj

Lucern smeštaj pruža najrazličitije vidove prenoćišta. S obzirom na švajcarski standard i nivo usluge po kom su poznati, nećete zažaliti za koju god opciju da se odlučite. Možete posetiti neke od hotela, privatnih smeštajnih jedinica ili apartmana. Svakako izbor koji ćete imati u okviru aranžmana će zadovoljiti vaše standarde.

Začinite svoja putovanja posetom šarmantnom gradiću u Švajcarskoj koji će vas oduševiti autentičnošću i lepotama koje nudi.

Pretraga

Destinacija

  • Lucern

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.