Lugano putovanje - otkrijte središte italijanske zajednice u Švajcarskoj

Lugano putovanje – aranžmani: Lugano je grad u Švajcarskoj i čini središte italijanske zajednice u Švajcarskoj. Ovaj grad je deo italijanskog Kantona Tičino, u kojem je najveći grad i najvažnije privredno sedište. U Švajcarskoj je Lugano sa površinom od 32 kilometara kvadratna, deveti grad po veličini. Lugano leži na Luganskom jezeru, na nadmorskoj visini od 273 metara.

Putovanje u Lugano je ujedno i putovanje u Italiju. Kako se nalazi na samo 6 kilometara od Italije na samom jugu Švajcarske, ne čudi podatak da je stanovništvo ovog grada uglavnom italijansko i da je većinski maternji jezik italijanski. Od glavnog grada Berna ovaj grad je udaljen 250 kilometara, dok je razdaljina između Milana i Lugana samo 80 kilometara.

Kada je u pitanju Lugano putovanja kroz ovaj deo Švajcarske omogućiće vam kompletan doživljaj i odmor okružen savršenom prirodom. Ukoliko imate želju da upoznate ovaj deo Evrope, u bilo kom periodu u toku godine, potražite ponudu za sjajne aranžmane na našem sajtu i provedite odmor u savršenom okruženju.

Lugano smeštaj

Uglavnom aranžmani za Lugano uključuju kako smeštaj tako i prevoz, ali je mogućnost sopstvenog prevoza uvek moguća. Ovaj grad je treći bankarski centar u Švajcarskoj posle Ciriha i Ženeve, te ne čudi što su kada je u pitanju Lugano hoteli veoma dobro opremljeni sa velikim brojem zvezdica.

Lugano last minute i first minute ponuda

Bilo da se odlučite za put u Lugano na proleće ili u periodima kada je vreme nešto hladnije, najbolje je odabrati aranžman neposredno pre puta ili dosta ranije pre putovanja, jer je cena last minute i first minute ponude povoljnija od standardnih cena. Razlika između ove dve ponude ima.

Naime, kada je u pitanju Lugano first minute ponuda ograničavajuća je okolnost jer se putovanje mora rezervisati dosta ranije, a do samog putovanja se može desiti pregršt nepredviđenih okolnosti koje vas mogu sprečiti da uopšte krenete na put.

Ako se u obzir uzme ponuda tipa last minute Lugano je destinacija koja je zasigurno veoma popularna. Kako su last minute ponude veoma povoljne, mnogi se odlučuju za kupovinu aranžamana koji podrazumevaju ovu ponudu, jer se može dosta uštedeti.

Lugano znamenitosti

Lugano je smešten u podnožju Alpa, a najprepoznatljiviji je po Luganskom jezeru, pa se može reći da ovom gradu ne nedostaje ništa od prirodnih lepota. Kada je u pitanju Lugano šta videti je samo jedno od pitanja koje se nameće svima koji žele da se upoznaju sa čarima ovog dela Švajcarske.

Turiste veoma privlači priroda i brojne Lugano atrakcije koje se u ovom gradu rado obilaze. Naime, vožnja žičarom uz planinu San Salvatore ili planinu Bre pruža panoramski pogled na jezero, reke, planine i crvene krovove zgrada. Za one koje interesuje oblast koja podrazumeva katedrale i crkve, Lugano je savršena destinacija za turistički obilazak. Nezaobilazni trg Piazza della Riforma je glavno mesto gde se okupljaju mladi, a uređen je u tipičnom italijanskom stilu. Lugano je prava destinacija za sve one koji su željni svežeg vazduha i relaksacije u prirodi.

Pretraga

Destinacija

  • Lugano

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.