Putovanje u Montro

Putovanje u Montro – Montro aranžmani: Montro je grad u jugozapadnoj Švajcarskoj koji, poput susednog Veveja, važi za mondensko mesto sa blagom klimom i velikim brojem sunčanih dana tokom godine. Grad je smešten na istočnoj strani Ženevskog jezera, pa je putovanje u Montro čest izbor ljubitelja prirode i švajcarskih jezera. Grad je prepun znamenitosti, događaja i atraktivnih sadržaja, ali uz sve ovo, poseduje i specičifnu notu prefinjenosti koja ga izdvaja iz klasičnih turističkih destinacija u kojima konstantno vlada gužva.

Kada je u pitanju Montro aranžmani za ovu destinaciju i njoj bliske gradove su dostupni na našem sajtu, a na vama je samo da izaberete vama odgovarajući, i krenete u osvajanje jednog od najlepših švajcarskih gradova.

Montro šta videti i obići?

Turisti pretežno posećuju Montro na proleće, jer arhitektura, boje i ulice ovog mesta posebno dolaze do izražaja tokom prvih prolećnih dana. Ipak, ljubitelji džez muzike se odlučuju za putovanje u Montro isključivo leti, jer je ovaj grad svakog jula domaćin prestižnog džez festivala koji okuplja najpoznatije muzičare ovog pravca.

Ukoliko vas više interesuju znamenitosti u Montrou koje možete videti u bilo koje doba godine, onda bi trebalo da obiđete gradski trg „Place du Merche”, gde će vas dočekati statua slavnog Fredija Merkjurija. Osim njega, u ovom gradu su živele i duge poznate ličnosti poput Čarlija Čaplina i Vladimira Nabokova.

Jedna od najvećih atrakcija Montrea je dvorac Chateau de Chillon, smešten na obali Ženevskog jezera, u idiličnom ambijentu ispunjenom zelenilom, parkovila i cvetnim površinama. U obliku kakav je danas dvorac postoji od 13. veka, a osim po lepoti, proslavio se i u romanima nekih pisaca, koji su priču i radnju smestili upravo među njegove zidove. Primeri takvih dela su “Čilonski zatvorenik” Lorda Bajrona i “Nova Heloiza” Žana Žaka Rusoa.

Neke od značajnih znamenitosti su i spomenik Vladimiru Nabokovu, statua Čarlija Čaplina, kao i grob ovog slavnog komičara koji turisti ne propuštaju da obiđu. Od obilaska ovih atrakcija se možete odmoriti u brojnim elegantnim restoranima i kafićima, koji su smešteni uglavnom na samoj obali jezera tako da u kafi ili ručku možete uživati uz prelep pogled na Ženevsko jezero, koje naročito raskošno izgleda tokom zalaska sunca.

Smeštaj u Montrou

Smeštaj u Montrou možete pronaći u okviru hotela na obali jezera ili apartmanskih kompleksa u njegovoj okolini. Kako je Montro jedno od najlepših mesta u državi, koje biraju ljubitelji elegantnog švajcarskog duha, i hoteli i apartmani pružaju identičnu sliku i atmosferu. Vrhunska usluga uz kvalitetan sadržaj smeštaja vas neće ostaviti ravnodušnim, a ljubaznost osoblja i gostoljubivost Švajcaraca će postati jedna od prvih asocijacija na vaš odmor u Montreu.

Pretraga

Destinacija

  • Montro

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.