Vevej putovanje

Vevej putovanje – aranžmani: Vevej je grad u jugozapadnoj Švajcarskoj i veoma značajan grad u okviru kantona Vo. Klima u ovom gradu je veoma blaga, pa nije mnogo bitno da li se odlučite da putujete u Vevej na proleće ili na jesen. Kao i obližnji Montre, Vevej je mondensko mesto sa velikim brojem sunčanih dana tokom godine. Grad je poznat i kao sedište čuvene prehrambena industrije “Nestle”.

Mesto Vevej je bilo naseljeno još u vreme praistorije, a tokom devetnaestog veka počeo je da se razvija neverovatnom brzinom. Danas je ovo grad koji je veoma poznat u svetu, te je turizam dobro razvijen. Ukoliko se opredelite za posetu Švajcarske i želite da se odmorite, opustite i saznate mnogo o istoriji ove države, a i Evrope uopšte, Vevej je idealna destinacija za vas. Na našem sajtu možete pronaći brojne ponude za sjajne aranžmane za Vevej.

Vevej smeštaj – hoteli i apartmani

Vevej aranžmani uglavnom podrazumevaju i prevoz i smeštaj. Međutim ako više preferirate da putujete sopstvenim prevozom, i ta mogućnost vam je na raspolaganju. Naime, ukoliko se nađete u nekom drugom gradu u Švajcarskoj, postoje organizovani izleti u grad Vevej, pa ga možete posetiti i obići na taj način.

Smeštaj u Veveju je raznovrstan, te se možete opredeliti za hotel i privatan smeštaj. Kada je u pitanju Vevej hoteli su veoma dobro uređeni, pa vam je odlična hotelska usluga zagarantovana. Ukoliko više volite privatan smeštaj, možete se odlučiti za apartmane, koji su takođe odlično opremljeni kako bi vam odmor protekao što prijatnije.

Vevej znamenitosti – šta videti i obići?

Ako se odlučite da posetite Vevej putovanje u ovaj grad će vam nesumnjivo biti veoma zanimljiva i nezaboravna avantura. Naime, na spisku atrakcija ovog grada nek vam se nađe muzej hrane Alimentarium. Ovaj muzej je smešten na više etaža i pruža mogućnost da se upoznate sa tim kakva je hrana bila kroz vekove unazad, kako se pripremala i kako se prevozila. Takođe, ukoliko obiđete ovaj muzej možete naučiti i kako hrana deluje na ljudsko telo, te će poseta Alimenatiumu biti interesantna svima, bez obzira na godine.

Kako je grad bogat muzejima, ne propustite priliku da posetite Swiss Camera Museum, muzej sa kamerama koji predstavlja istoriju fotografa i fotografija u savršenom ambijentu, gde se stara arhitektura stapa sa savremenom. Ovaj muzej je ocenjen kao veoma zanimljiv koji svojim sadržajem mami turiste iz svih krajeva sveta. Ako se nađete u ovom gradu, obilazak fabrike čokolade Nestle nesumnjivo mora biti broj jedan na spisku znamenitosti u Veveju. U ovoj fabrici možete videti stvarni proces izrade čokolade, a ono što je svakako najzanimljivije najmlađima je to što možete probati različite ukuse čokolade u velikim količinama.

Vevej je mali i miran grad sa prelepom stazom za šetanje pored jezera i sa jako zanimljivim centrom grada. Poznati svetski komičar Čarli Čaplin je izabrao ovaj grad za svoj život, te neka vam i to bude na umu. Ovaj grad ima dušu i svojim duhom mami turiste iz svih krajeva sveta. Ukoliko se odlučite za Vevej putovanje će vam zasigurno biti jedna veoma zanimljiva uspomena.

Pretraga

Destinacija

  • Vevej

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.