Putovanje u Ankaru

Hoteli u Ankari – Putovanje u Ankaru: Anakara je turska prestonica i drugi najveći grad u državi, posle Istanbula. Smeštena je na 400 km od Istanbula i 200 km od crnomorske obale. Ankara ima svoju pivaru, fabrike prehrambene industrije, nekoliko vinarija i brojne univerzitete. Njene znamenitosti su od izuzetnog značaja za Tursku u kulturnom i istorijskom smislu, pa su one ujedno i glavni povod za posetu turskoj prestonici.

Putovanje u Ankaru je uvek dobra ideja ukoliko želite da vidite u Turskoj više od Istanbula i brojnih letovališta. Ukoliko ste već odlučili da je vaša naredna destinacija upravo Ankara aranžmani koji obuhvataju posetu ovom gradu čekaju da ih proverite na našem sajtu.

Ankara znamenitosti

Kada te u pitanju Ankara znamenitosti koje ovaj grad nudi spadaju u najvažnije atrakcije u čitavoj Turskoj. To su prvenstveno Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka – oca moderne Turske, zatim replika kuće u kojoj je živeo, kao i tvrđava u Ankari, Kodža Tepe džamija, Hadži Bajram džamija, Rimske terme, Turski hamami, Etnografski muzej i mnoge druge znamenitosti. Sve navede stavke će vam ponuditi priče o burnoj turskoj istoriji, a koliko je zapravo istine, a koliko legendi u brojnim pričama koje ćete čuti – prosudite sami.

Apartmani i hoteli u Ankari

Apartmani i hoteli u Ankari nude vrhunsku udobnost i kvalitet usluge, pa ovaj aspekt putovanja ne mora da vas brine. Smeštajni kapaciteti udovoljavaju različitim preferencijama, pa uvek možete izabrati luksuzne hotele ili apartmane, kao i one koji će vam pružiti sve što vam je potrebno bez previše različitih sadržaja. Hoteli u Ankari su uglavnom smešteni u centru grada i njegovoj blizini, dok ljubitelji šetnji i boravka na periferiji mogu da izaberu i apartmane, kojih u celom gradu ima zaista mnogo.

Turska prestonica ulaže velika sredstva u svoju turističku ponudu, što je svake godine čini sve interesantnijom i posećenijom destinacijom od strane turista iz celog sveta. Tome doprinosi i ljubaznost Turaka, koju ćete uočiti čim se nađete na ulicama ili u restoranima ovog grada.

Pretraga

Destinacija

  • Ankara

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.