Didim letovanje

Didim letovanje – aranžman: Didim je turski grad koji se nalazi u pokrajini Ajdin. U njemu se nalazi antički grad Didma i ruševine Apolonovog hrama. Ova obala je postala veoma popularno odmaralište, poznato po dugim peščanim plažama, čistom plavom moru, drevnim ruševinama i sopstvenoj mikroklimi sa više od dvesta sunčanih dana godišnje. Brojni turisti posećuju Didim, a ukoliko i vi želite da iskusite čari ovog letovališta potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Didim hoteli

Kada je u pitanju Didim hoteli koji postoje u ovom gradu pružiće vam maksimalan ugođaj i komoditet, s obzirom na to da je većina objekata modernog dizajna, sa svim sadržajem namenjenim gostima i njihovom zadovoljstvu. Didim hoteli u svojoj ponudi imaju razne usluge kojima će zaokupiti pažnju svojim gostima i udovoljiti čak i onim najzahtevnijim posetiocima, kao što su spa i wellness centri, bazeni, teretane i još mnogo toga.

Didim plaže

Didim je više nego idealna letnja destinacija za odmor porodica sa manjom decom zbog čistog mora i dugih peščanih plaža sa dugim plićakom. Letovalište Didim zbog svojih brojnih prirodnih karakteristika, ali i sadržaja namenjenom turistima, pravi je raj za miran odmor. Reč je relativno novoj turističkoj destinaciji koja je idealna za odmor porodica sa decom jer prelepe peščane plaže karakteriše dugačak plićak i veoma čisto more.

Važan deo Didima je Altinkum sa tri peščane plaže, velikim i lepo uređenim šetalištem kao i brojnim lokalima. Altinikum, što u prevodu znači “zlatni pesak”, svoj naziv duguje sitnom pesku, zlatne boje, a plaže su poznate po brojnim šarenim suncobranima, ali i brojnim posetiocima koji leti opsedaju ovu lokaciju.

Didim znamenitosti

Kada su u pitanju znamenitosti Didima tu se nalaze ruševine hrama Apolona, koji je izgrađen u jonskom stilu, sa stubovima koji su okrenuti prema nebu, predstavljajuči tako legendu o ljubavi između Apolona i Dafne. Prvobitni hram i dom proročanstva uništen je tokom Persijskih ratova, a onaj koji danas postoji je obnovljen nakon pobede Aleksandra Velikog nad Persijancima.

U blizini Didima nalazi se i Miletos, tačnije ruševine drevnog grada uključujući dobro očuvano antičko pozorište, stadion, kupališta Faustina, kao i hram Serapisa.

Last minute Didim

Didim last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovaj čudesni lokalitet, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Didim first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom letovalištu gde se na magičan način prepliću sadašnjost i prošlost.

Pretraga

Destinacija

  • Didim

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.