Istanbul putovanje

Istanbul hoteli: aranžmani za putovanje: Istanbul je transkontinentalni grad u Turskoj, smešten na Bosforskom moreuzu koji razdvaja Evropu i Aziju. Reč je o najnaseljenijem gradu u Turskoj, koji usled velike posećenosti, niza atrakcija i bogate istorije može da se okarakteriše kao nezvanična prestonica Turske. Grad je nekoliko puta kroz istoriju menjao ime, a pod uticajem više carstava koja su ga preuzimala u prošlosti, Istanbul danas predstavlja mešavinu tragova kultura koje su kroz njega prošle.

Ako je vaša naredna destinacija za putovanje Istanbul aranžmani koji su u ponudi vas čekaju na našem sajtu. Potrebno je samo da izaberete onaj koji vam najviše odgovara, i da krenete u pohod na jedan od najlepših gradova na svetu.

Istanbul znamenitosti i zanimljivosti

Istanbul je grad sa specifičnim znamenitostima, od kojih mnoge predstavljaju mešavinu različitih kultura i tradicija. Primer za jednu takvu je Aja Sofija, građevina koja je služila kao crkva, zatim kao džamija, sve dok nije proglašena za muzej koji danas predstavlja jedan od najposecenijih u svetu.

Istanbul posebno karakterišu i Topkapi palata, Plava džamija  i Dolmabahče palata. Kapali i Misir čaršije.Grand bazar ili Kapali čaršija se smatra prvim “šoping centrom” u svetu. Godišnje privuče preko 90 miliona posetilaca koji je posećuju zbog kupovine začina i suvenira, ali i zbog tradicionalnih turskih specijaliteta koji se ovde mogu probati. Ovo je ujedno mesto gde su cene izuzetno podložne cenkanju, pa kupovina u Istanbulu predstavlja istovremeno i zabavan i isplativ potez. Znamenitosti Istanbula su brojne, pa se ovaj grad može svrstati u red onih u kojima je vreme uvek ispunjeno i zabavno potrošeno.

Istanbul hoteli i druge opcije za smeštaj

Kada je u pitanju Istanbul last minute ponude, kao i svi drugi periodi tokom kojih možete rezervisati aranžmane nude kvalitetan smeštaj u vidu brojnih apartmana i hotela. Cene variraju u zavisnosti od dela grada u kome se smestite, a jedna od najboljih stvari u ovom gradu je odlična povezanost i funkcionalnost saobraćaja, što turistima olakšava obilazak i razgledanje gradskih znamenitosti.

Putovanje u Istanbul predstavlja jedno od najlepših iskustva mnogih putnika, pa ukoliko još niste, pronađite već sada vaš idealan aranžman za obilazak grada na Bosforu.

Pretraga

Destinacija

  • Istanbul

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.