Lara - letovanje na turskoj obali

Lara je nova oblast antalijske regije koja obuhvata osam kilometara dugu peščanu plažu i niz novoizgrađenih luksuznih hotela na obali. Antalijsku regiju, koja je dobila ime prema istoimenom gradu, nazivaju biserom Mediterana kako zbog njenih plaža tako i zbog dobrog provoda i urbanog sadržaja koji nudi.

Plaža i provod na Lari

Lara Kundu je jedna od najposećenijih plaža na turskoj obali, a status najpoznatije plaže antalijskog regiona deli sa plažom Konyaaltii. U prevodu sa drevnog luvijskog jezika, reč lara označava pesak, koji je na ovoj plaži izuzetno svilenkast zbog čega je omiljen i deci i odraslima.

Ova plaža je jedna od najluksuznijih na turskoj obali, a sastoji se iz dva dela, jednog koji je otvoren za sve posetioce, i drugog koji je podeljen između hotela i predstavlja prostor isključivo namenjen njihovim gostima. Na plažama možete uživati u vodenim sportovima i raznim zanimacijama, a pojedini njeni delovi su opremljeni specijalno za piknike i roštiljanje. Duž plaže su raspoređeni restorani, barovi i kafići koji pružaju mogućnost isprobavanja narazličitijih jela i pića.

Noćni provod ni najmanje ne zaostaje za dnevnim sadržajem, pa u skladu sa tim na Lari možete uživati u brojnim diskotekama, plažnim barovima, klubovima i kafićima. Mogućnosti za šoping i razgledanje su beskrajne, pa tako na antalijskoj obali možete pronaći različite brendove, od onih svetski poznatih pa sve do manjih i pristupačnijih.

Smeštaj na Lari

Već sa plaže su vidljivi razni hoteli, a najmnogobrojniji su oni sa pet zvezdica koji gostima pružaju izvanrednu uslugu. Uz samu obalu ih ima oko 350, i svi uglavnom spadaju u hotele najviše kategorije od kojih su neki ocenjeni sa čak sedam zvezdica. Visok kvalitet usluge podrazumeva privatne plaže, otvorene i zatvorene bazene, terene za golf, spa centre, terene za odbojku, frizerske salone i mnoge druge pogodnosti.

Najatraktivniji su tematski hoteli čiji je ambijent urađen prema motivima svetski poznatih građevina i mesta, poput Kremlja, Topkapi palate, Venecije i Titanika. Zbog luksuznih hotela od kojih su neki i tematski uređeni, Laru nazivaju još i turskim Las Vegasom. Luksuzni hoteli podrazmevaju i nešto više cene, mada je povoljniji smeštaj moguće naći van priobalnog pojasa u kome su raspoređeni ovi hoteli.

Mesta koja treba posetiti prilikom boravka na Lari

Kulturno-istorijske atrakcije su uglavnom smeštene u Antaliji, dvomilionskom gradu i centru istoimene regije čiji obilazak je nezaobilazan ukoliko boravite na ovom delu turske obale. Staro gradsko jezgro Kaleiči je naročito zanimljivo turistima, jer pruža zanimljiv kontrast modernim i urbanim građevinama koje su dominantne u Antaliji, a svakako treba obići Hadrijanovu kapiju i Hidirlik kulu koje potiču iz drugog veka.

Neke od turističkih atrakcija su i spomen kuća Kemala Ataturka, kao i ostaci antičkog grada Demre koji je rodno mesto Svetog Nikole. Od prirodnih lepota se izdvajaju nacionalni parkovi Termesos, Olimpos i Kurpulu, kao i brojni vodopadi.

Pretraga

Destinacija

  • Lara

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.