Marmaris - letovanje koje ćete pamtiti

Marmaris je jedno od najpopularnijih letovališta u Turskoj, a ujedno i važna luka smeštena na granici između Egejskog i Sredozemnog mora. Turisti ovo mesto vole zbog dugih peščanih plaža i tirkiznog mora, iako mu poseban šarm pružaju borove šume i plantaže limuna koje se protežu skroz do obale.

Ono što razlikuje ovaj grad od većine drugih turskih letovališta su brojne zelene površine, pa ako ste ljubitelji prirode, moći ćete da kombinujete vreme na plaži sa šetnjom po parkovima i uređenim šumama. Ovde možete istražiti i podvodne pejzaže, jer je Marmaris jedan od glavnih turskih centara za jedrenje i ronjenje.

Provod i letovanje u Marmarisu

Za one koji žele da spoje provod i letovanje u Turskoj Marmaris je odličan izbor zbog bogatog sadržaja koji grad nudi. Na obali se nalazi veliki broj ugostiteljskih objekata koji pružaju pogled na luksuzne jahte usidrene u marini, a čitav grad važi za mesto dobrog provoda i velikog izbora kafića, barova i diskoteka. Osim turske kuhinje, većina ugostiteljskih objekata nudi i englesku, kinesku i indijsku kuhinju, dok su morski plodovi nezaobilazan deo ponude.

S obzirom na to da Marmaris pripada većim letovalištima u Turskoj, njegova ponuda je odgovarajuća i za porodice sa decom. Većina hotela organizuje tematske večeri, pa tako možete uživati u predstavama, mađioničarskim spektaklima ili tradicionalnim turskim večerima sa folklorom. Marmaris ima i veliki bazar koji podseća na pijacu, gde možete pronaći razne zanimljive sitnice i suvenire. Pokažite svoje veštine cenkanja, jer se prihvatanje prvobitne cene na ovakvim mestima smatra uvredom za prodavce.

Plaže su sačinjene od vulkanskog peska i šljunka, opremlje su ležaljkama i suncobranima a neke od njih imaju i terene za odbojku, odnosno razne mogućnosti za druge vodene sportove. Ako poželite da promenite lokalne plaže, možete da se uputite u susedno mesto Ičmeler ili obližnje ostrvo Kleopatra za koje se kaže da ima najbolji pesak na svetu. Ičmeler je idealan za one koji žele miran dan na plaži bez mnogo gužve.

Marmaris hoteli i apartmani

Kada dođete bez rezervacije smeštaja u Marmaris apartman može biti najpovoljnije rešenje za vas, mada je ovaj grad poznat po prelepim hotelima čiju uslugu trebate iskusiti. Grad obiluje luksuznim hotelima, ali i onim pristupačnim gde za manje novca možete biti vrlo korektno usluženi. Osim navedenog sadržaja, pažnju privlači i starogradski deo, ostatak nekadašnjeg ribarskog naselja koje i dalje opstaje u svom tradicionalnom obliku, iako je grad u znatnoj meri proširen i urbanizovan u poslednjih dvadeset godina.

Marmaris ima svega 28 000 stanovnika, ali je mesto uvek živo i dinamično zbog velikog broja posetilaca, naročito leti. Procenjuje se da tokom jedne letnje sezone Marmaris poseti između 300 i 400 hiljada turista. Veliki broj turističkih agencija nudi aranžmane za Marmaris lastminute ponude ili jeftine letove.

Pretraga

Destinacija

  • Marmaris

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.