Letovanje u Sideu uz prelepu mediteransku obalu

Side letovanje – aranžmani: Side je jedan od najpoznatijih antičkih gradova u Turskoj. Udaljen je svega 75 kilometara od Antalije, na malom poluostrvu u Sredozemnom moru. Ovo veoma malo i ravno poluostrvo dugo je svega 800 i široko 300 metara. Side je nekada bio mala ribarska luka, a danas je jedno od posećenijih letovališta u Turskoj.

Obala Sidea je prelepa, i svojim uređenim plažama mami turiste iz svih krajeva sveta, pa ne čudi što su kada je u pitanju Side last minute ponude veoma tražene. Same plaže ovog turskog grada su poznate kao istočna i zapadna plaža, koje krasi sitan pesak žuto-zlatne boje.

Ovo letovalište u Turskoj je destinacija koju preferiraju roditelji sa decom, ali sve češće se za Side odlučuju i mladi. Uglavnom ga posećuje lokalno stanovništvo koje zna šta sve Side nudi. Mirno mesto i savršene plaže za decu, čisto more i veoma gostoljubivi meštani čine da kada je u pitanju Side letovanje bude nezaboravno putovanje. Ukoliko planirate odmor, pogledajte ponudu za ovaj deo sveta na našem sajtu i obezbedite sebi letovanje iz snova.

Side hoteli

Moderni hotelski kompleksi su savršen izbor ako se odlučite za odmor u turskom gradiću Side. Naime, Side nudi posebno zadovoljstvo odmora, jer je smeštaj uglavnom tik uz plažu, a ako nije, nalazi se svega na nekoliko kilometara šetnje kroz grad koji karakteriše mešavina drevnog i modernog.

Veliki izbor hotela čini da u ovom gradu svako nađe za sebe baš ono što mu je po volji. Mnogi hoteli imaju bazene i nude kompletan hotelski all inclusice ugođaj, te je samo na vama da se odlučite za ono što vam najviše prija i odgovara.

Side last minute ponude

Kada su u pitanju ponude tipa last minute Side nudi pregršt mogućnosti. Cene last minute ponude su veoma povoljnije od standardne cene, te ukoliko ste neodlučni, za Side se možete odlučiti neposredno pre samog puta i obezbediti sebi jeftinije letovanje. Ono što je mana last minute-a je to što nemate baš mogućnost prevelikog izbora smeštaja, već možete odabrati ono što do sada nije rezervisano.

Side znamenitosti

Mali grad u Turskoj poseban je po tome što se u njemu nalazi Apolonov hram od kojeg je ostalo pet stubova, što je veoma čudno sa strane arheološkog stanovišta imajući u vidu da se nalazi na samoj obali grada. Managvat vodopadi se nalaze na samo dva kilometra od grada Side koji je prelep prizor za ljubitelje prirode jer su okruženi poljima čaja, te se u tišini može čuti samo šuštanje i žuborenje vode. Ono po čemu je Side posebno poznat je najstariji amfiteatar Aspendos. Potiče iz helenističkog perioda i predstavlja jedan od najvećih amfiteatara u svetu koji je mogao da primi čak 15 hiljada ljudi.

Zanimljivost o ovom gradu u Turskoj su brojne, a neke legende kažu da je upravo Side mesto gde su se tajno sastajali Kleopatra i Marko Antonije. Putovanje u Side garantuje odmor u prirodi, te ne čudi što je za mnogo letovanje u Sideu pravi raj na zemlji.

Pretraga

Destinacija

  • Turska - Side

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.