Stone Town Zanzibar

Stone Town Zanzibar – letovanje: Stone Town (Kameni grad) predstavlja deo grada Zanzibara u današnjoj Tanzaniji. Stone Town se nalazi na zapadnoj obali glavnog ostrva – Ungudže, koje je sastavni deo arhipelaga Zanzibar. Stone Town je grad istaknute istorijske i umetničke važnosti u istočnoj Africi. Njegova arhitektura, koja uglavnom datira iz 19. veka, odražava raznovrsne uticaje u osnovi svahilske kulture, dajući jedinstvenu mešavinu arapskih, persijskih, indijskih i evropskih elemenata. Popularno je turističko mesto i lokacija koju rado posećuje veliki broj turista. Ako i vi želite da posetite Stone Town pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi savršeno Stone Town letovanje.

Stone Town smeštaj

Kada je u pitanju smeštaj u Stone Town, slično kao i kada je u pitanju ceo arhipelag Zanzibar, mogu se očekivati različite smeštajne jedinice. Postoji veliki broj savremeno opremljenih hotela u Stone Town-u, a u ovim objektima komoditet je na najvišem nivou. Ono što takođe postoji kao opcija jeste i veliki broj hostela i apartmana koji mogu biti pravi izbor za sve one koji ne žele da potroše previše novca za smeštaj u luksuznim hotelima.

Stone Town šta videti?

Sam centar Stone Town-a uglavnom se sastoji od lavirinta uskih ulica, u kojima su smeštene brojne kuće, prodavnice, bazari i verski objekti – džamije. Naziv “Kameni grad” ovaj lokalitet duguje pre svega sveopštoj upotrebi koralnog kamena kao glavnog građevinskog materijala, a ono što je karakteristično jeste da su, zahvaljujući ovom kamenu, sve zgrade crvenkaste boje.

Osim što ima zanimljive arhitektonske karakteristike, Stone Town je prepoznatljiv i po velikim istorijskim zgradama, od kojih se nekoliko nalazi na samoj obali mora – ovo uključuje bivše palate sultana, utvrđenja, crkve, džamije i druge institucionalne zgrade.

Last minute Stone Town

StoneTown last minute ponude veoma su popularne kod velikog broja turista koji žele da posete ovaj grad na Zanzibaru s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Pored toga, ono što takođe može olakšati budžet predviđen za letnje putovanje na ovu egzotičnu destinaciju mnogim turistima jesu i Stone Town first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i maksimalno uživanje u ovom afričkom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • Stone Town

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.