Zanzibar letovanje

Zanzibar letovanje – aranžmani za odmor: Zanzibar je ostrvo u Indijskom okeanu, smešteno uz istočnu obalu Afrike, kao i istoimeni grad. Sastavni je deo Tanzanije, a izgrađeno je pretežno od koralnih krečnjaka. Zanzibar je poznat po začinima, jedan je od najvećih proizvođača vanile i cimeta, ali je glavna industrijska grana na ostrvu ipak turizam. Brojni turisti širom sveta dolaze na ovo rajsko ostrvo, kako bi uživali u prelepim plažama, čistom okeanu i netaknutoj prirodi koja krasi Zanzibar. Ukoliko je Zanzibar letovanje vaša želja za godišnji odmor ove sezone, potražite najbolje ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno letovanje u Zanzibaru.

Zanzibar plaže

Smatra se da su Zanzibar plaže među najlepšim plažama na svetu. Ono što je karakteristično za svaku od njih jeste sitni, beli pesak, a obale ovog ostrva zapljuskuje tirkizno, čisto more pa je pravo uživanje boraviti na plažama Zanzibara i kupati se u Indijskom okeanu.

Ono što je još karakteristično za Zanzibar plaže jeste da su okružene netaknutom prirodom, svuda su palme pa je doživljaj potpun, kao da se na tropskom ostrvu. Voda je tako prozirna i čista, pa imate mogućnost da ronite i uživate u raznolikom podvodnom svetu.

Zanzibar znamenitosti

Zanzibar je ostrvo za koje se smatra da je naseljeno već više od 20.000 godina, pa iz tog razloga i ne čudi što ovo mesto ima tako bogato kulturno nasleđe. Najpoznatiji lokalitet na Zanzibaru svakako je Stone Town. Ovaj “kameni grad” nalazi se na UNESCO-voj listi najznačajnijih gradova na svetu. Stone Town čuva svedočanstva o bogatoj istoriji ovog ostrva, pored njega tu su i brojne druge Zanzibar znamenitosti među kojima su muzeji, ali i anglikanska katedrala.

Zanzibar smeštaj

Kada je u pitanju smeštaj na Zanzibaru, ovde možete očekivati različite smeštajne jedinice. Najpre preporučujemo Zanzibar hotele, s obzirom na to da je u ovim objektima komoditet na najvišem nivou. Mogu se pronaći izuzetno luksuzni rizorti, a takođe postoji i veliki broj plažnih hostela i vila koje su nadomak vode.

Last minute Zanzibar

Zanzibar last minute ponude itekako su popularne kod velikog broja turista koji žele da posete ovu egzotičnu destinaciju na obali Indijskog okeana, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Pored toga, ono što takođe može olakšati vaš budžet predviđen za letnje putovanje jesu i Zanzibar first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i maksimalno uživanje na ovom prekrasnom ostrvu.

Bilo da jurite first minute Zanzibar ponude ili čekate last minute Zanzibar ponude, nećete pogrešite jer se letovanje na ovom afričkom ostrvu svakako isplati, a iskustva koja ponesete kući sigurno nećete nikada zaboraviti.

Pretraga

Destinacija

  • Zanzibar

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.