5 najboljih filmova o putovanjima

Filmovi o putovanjima koje smo izdvojili će vas inspirisati da ustanete, spakujete torbu, krenete u nepoznato i osvojite svet, korak po korak, samostalno ili uz turističke agencije i njihovu organizaciju putovanja.

U slučaju da imate manjka kreativnosti ili motivacije za neko ozbiljnije i dalje putovanje, ovo je prava lista za Vas.

Tajni život Valtera Mitija (The Secret Life of Walter Mitty)

Listu započinjemo veoma ambiciozno, sa Benom Stilerom u glavnoj ulozi na prvom mestu. Ne, ovo nije “Upoznajte Fokerove”. Ovo je jedna od najneverovatnijih avantura ikada ekranizovanih. Ovaj film ima sve. Romansu, zaplet, akciju, obrt na kraju, i najbitnije od svega, prizore koji oduzimaju dah. Posle ovog filma dobićete želju da longbordujete islandskim putevima, skačete iz helikoptera u čamac ili čak, usudićemo se da kažemo, popnete na Kilimandžaro ili Mont Everest. Ako imalo sumnjate, pogledajte trejler u prilogu ispod i uverite se.

Hektor i potraga za srećom (Hector and the Search for Hapiness)

Da li ste se ikada pitali koja je poenta života? Ili šta je to sreća? Rutina nije sigurno, barem to tvrdi “Hektor i potraga za srećom”. Sajmon Peg u ovom neverovatnom filmu obilazi svet u potrazi za odgovorima na pitanja koja smo postavili iznad. A kao što su čudesni putevi Gospodnji, tako su i odgvori koje dobija. Iskusite tibetanske visoravni, afričke savane i još mnogo toga, sve uz dozu duhovnosti i dubine koju ovaj film donosi

U vazduhu (Up in the Air)

Da li ste se ikada zapitali kako je živeti u pokretu, kao beduin u pustinji? Ići od oaze do oaze? Džordž Kluni vam savršeno prikazuje prednosti (ali i mane) konstantnog putovanja, i svih načina kako da ubrzate čekanje u bilo kojoj etapi svog puta. Ubedljivo najzanimljivji način da naučite cake koje će vam olakšati život u putu.

Lorens od Arabije (Lawrence of Arabia)

Kad smo već pomenuli oaze, beduine i pustinje, ne možemo da zaobiđemo najbolji pustinjski film ikada snimljen. Pre Supermena i Betmena, morao je da postoji neki superheroj koji je garantovao pobedu u ratu. Lorens od Arabije je ekranizovan život Komandira Lorensa koji je ujedinio Arapska plemena u borbi protiv Turaka za vreme Prvog svetskog rata. Neverovatna peščana prostranstva i orijentalna kultura su neki od razloga zašto je ovaj film pravi izbor za gledanje. Da ne zaboravimo neverovatne bitke koje su prikazane u ovih 3 sata i 36 minuta trajanja filma.

Lista poslednjih želja (Bucket List)

Poslednji film, poslednje želje. Ovaj film će vam ispričati neverovatnu priču dva stranca, buduća prijatelja, i njihovih zajedničkih avantura. Morgan Frimen i Džek Nikolson tumače dva pacijenta obolela od neizlečivog raka. U jednom trenutku odlučuju da se zajedno upute u avanturu, istraže svet, i urade sve stvari sa svoje liste želja pre nego što napuste svet. Priča o prijateljstvu, poznanstvu, avanturi, istrajnosti i slobodi koju ne želite da propustite.

U slučaju da smo neki od Vaših favorita propustili da pomenemo u ovoj listi, pošaljite nam vaše predloge filmova o putovanjima i rado ćemo ih razmotriti.

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 17.06.2016. | Modifikovano: 26.03.2019.