Air France ponovo dobitnik tri Skytrax nagrade

Skytrax nagrade, takozvani Oskari avio-industrije, ponovo su dospele na krila francuske nacionalne avio-kompanije, na ceremoniji dodele Skytrax 2019. Air France je ovog puta dobitnik čak tri nagrade koje su upućene prvoj, odnosno La Premiere klasi ovog prevoznika. 

Stjuardesa avio kompanije Air France

Koje nagrade je ove godine odneo Air France?

Air France je osvojio Skytrax nagrade za:

  • najbolju hranu u laundžu za prvu klasu, 
  • najbolju hranu na letu u prvoj klasi i
  • najbolje preduslove za komfor u prvoj klasi. 

Nije novost da Air France nudi najbolju uslugu na letovima, budući da je La Premiere klasa dugu godinu zaredom odnela tri nagrade. Tome su doprineli utisci preko 20 miliona anketiranih putnika, prema čijem mišljenju nacionalna avio-kompanija Francuske nudi najbolje uslove u pogledu hrane i komfora na letovima. 

Najbolje od francuske kuhinje, čak i u oblacima

Air France je najbolji ambasador francuske kuhinje među oblacima, budući da se putnicima služe najbolja jela, spremljena u režiji dobitnika Mišelinovih zvezdica. Među najbližim saradnicima Air France-a nalazi se i Anne Sophie Pic, dobitnica čak sedam Mišelinovih zvezdica, što je trenutno čini kuvarom sa najvećim brojem ovih priznanja među ženama. 

Kada su u pitanju muški kuvari, izdvaja se Joël Robuchon, kulinarski genije sa najvećim brojem Mišelinovih zvezdica na svetu. Specijaliteti koje je postavio ovaj, slobnodno se može reći jedan od najboljih kuvara na svetu, i danas se služe u avionima Air France-a, njemu u čast. 

Bogata jela ne impresioniraju samo svojim ukusom, već i pažljivo osmišljenom dekoracijom, nutritivno balansiranim sastavom i kvalitetom koji ostaje postojan i nepromenjen čak i na visini od 10.000 metara. Utisak vrlo upečatljivo pojačava i karta vina, iza koje stoji najbolji svetski somalijer za 2013. godinu – Paolo Basso. 

Putnici očigledno ne ostaju ravnodušni na specijalitete najsjajnijih kulinarskih imena koji sarađuju sa Air France-om, a francuska vina su ponovo pokazala da nemaju konkurenciju kada je reč o najkvalitetnijim sortama grožđa. 

Francuska hrana servirana na stolu

Komfor putnika je na prvom mestu

Da Air France ulaže mnogo napora u postizanje maksimalnog komfora na svojim letovima, potvrđuje i saradnja sa eminentnim francuskim kozmetičkim institutom Carita. Zahvaljujući tome, putnicima je na raspolaganju paleta najkvalitetnijih kozmetičkih proizvoda, što značajno doprinosu kompletnom ugođaju tokom leta. 

Skytrax anketa nije obuhvatila samo osnovne kriterijume u svojim anketama, pa su putnici tako dobili šansu da iznesu svoje mišljenje o kvalitetu sedišta, jastuka, ćebadi i pidžama, koji su na dugolinijskim letovima presudni za udobnost i miran san. 

Skytrax – oskarovsko priznanje u avio-industriji

Skytrax nagrade uživaju neprikosnoven autoritet u oblasti avio-industrije, a njihov značaj dodatno produbljuje činjenica da se svake godine anketiraju milioni putnika, na osnovu čijih ocena se dodeljuju nagrade avio-kompanijama. 

Nagrade se dodeljuju za veliki broj kategorija i potkategorija putničkog iskustva letenja, zbog čega se Skytrax priznanja smatraju najrelevantnijom ocenom avio-kompanija širom sveta. 
Anketirani putnici su ponovo odlučili da je ponuda prve klase Air France-a potpuni favorit kada je u pitanju uživanje “među oblacima”. Skytrax je, shodno tome, i ovog puta svrstao Air France među avio-kompanije sa najboljom uslugom ikada, a time je zadao i ozbiljan domaći zadatak ostalim avio-prevoznicima, koji se takođe bore za svog “Oskara”.

Autor: Nataša Samac | Objavljeno: 29.07.2019. | Modifikovano: 29.07.2019.