Aruba postaje vodeća destinacija na Karibima

Karibi su tradicionalno bili sinonim za rajske plaže i fantastične odmore, uprkos visokoj stopi siromaštva u samim ostrvskim dražavama. Karipsko more i dalje ostaje sinonim za to, međutim neke destinacije na Karibima postaju uspešnije od ostalih. Iako su Kuba i recimo Barbados uvek bili predvodnici, maleno ostrvo Aruba preuzima slavu i turiste, pošto je prošle godine zabležilo rast od preko 16 % turističkog prometa. A ona je samo jedna od zemalja latinske Amerike koja ostvaruje značajan rast.

Aruba, maleno ostrvo nadomak Južne amerike i Venecuele, koje se nalazi znatno južnije od najvećih ostrva u Karipskom moru, Kube i Jamajke, beleži fantastičan uspeh kada je u pitanju broj ostvarenih noćenja na ovom holandskom ostrvu. Iako već dugi niz godina veoma uspešna destinacija među turistima iz Sjedinjenih Američkih Država, Aruba je prošle godine zabeležila ovoliki rast pretežno zahvaljujući turistima iz Evrope, pa se može reći da su turističke agencije koje posluju u Evropi obavile dobar marketinški potez.

Zahvaljujući tome što su neke nama bliže destinacije kao što su Egipat, Turska i od prošle godine Tunis, postale donekle rizične destinacije, a pogotovo u očima turista sa zapada Evrope, Karibi su postali nova, potencijalna bezbedna destinacija za turiste, pogotovo Britance, s obzirom da postoji nekoliko direktnih letova do samog ostrva Aruba.”
Ovo ostrvo je poznato kao ostrvo plaža, koje je okružuju sa svih strana, tako da je uz dobru pripremu za letovanje sam odmor sigurno fantastičan.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.