Caminito del Rey: da li biste smeli da hodate ovom liticom?

U petak je ponovo počela prodaja ulaznica za šetnju jednom od najstrašnijih skela / mostića na steni, koja je do 2015. i to sa razlogom. U pitanju je smrtonosna stena Caminito del Rey na jugu Španije sa svojim opasnim ali uzbudljivim „šetalištem“ na steni. Pogledajte kako izgleda ova litica i procenite sami da li biste smeli da prošetate njom.

Nekada nesigurno prikačeno šetalište na kamenitu liticu je sa razlogom bilo zatvoreno duže od 10 godina. Naime, veliki broj smrtonosnih ishoda je pratio izlet i šetnju ovom stenom do pre deset godina. Ipak, Caminito del Rey šetalište, koje u prevodu sa španskog jezika glasi Put kraljeva, je od 2015. godine preuređeno, obezbeđeno i trenutno predstavlja potpuno bezbednu atrakciju na jugu Španije. Šetalište na steni je svoje ime dobilo zahvaljujući tome što je još 1921. godine, kralj Alfonso XIII prešao preko njega.

Nadležni kažu da je ovo zadivljujuće šetalište danas potpuno bezbedno i da se svake godine sve više sredstava ulaže u bezbednost same atrakcije i ture.

Uzbudljivo bezbedna i važna atrakcija za regiju

Ovo šetalište u blizini Malage je široko svega 1 m, a dugo je više od 7,7 kilometara što pruža mogućnost za nezaboravnu adrenalinsku avanturu. Danas ulaz na ovu stenu košta svega 10 evra, a od trenutka svog ponovnog otvaranja, za 2 godine šetalište je privuklo više od 600.000 posetilaca.

Caminito del Rey šetalište klisura

Danas je ovo mesto zabave i sjajnih iskustava, a uskoro se očekuje izgradnja propratnih kompleksa izvan samog šetališta, iako je njegova namena nekada bila isključivo ispomoćnog karaktera kada se gradila ogromna brana.

Da li ste imali priliku da posetite Caminito del Rey? Pišite nam o svojim iskustvima sa ove uzbudljive stene, rado ćemo objaviti vaš blog tekst o tome.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.