Cvetno ostrvo Nemačke Majnau i sve njegove lepote

Cvetno ostvo nije toliko čuveno među našim turistima, koliko im je poznato Bodensko jezero u kome se ovaj dragulj neizmerne prirodne lepote nalazi. Cvetno ostrvo zove se Majnau. 

Cvetno ostrvo Majnau obiluje prirodnim lepotama, ali i drugim atrakcijama. Ostvo je vrlo šarenoliko, pa se na jednom mestu na ostrvu istovremeno nalaze velelepne građevinske atrakcije, koje su okružene predivnim vodenim površinama i različitim biljnim vrstama. Istražili smo sve o bajkovitom ostrvu Majnau i koje su to atrakcije koje ga čine tako autentičnim i posebnim, što i vama predstavljamo u nastavku teksta.

Cvetno ostrvo Nemačke Majnau

Cvetno ostrvo Majnau ne nosi slučajno epitet cvetnog

Cvetno ostrvo je idealna destinacija za putovanje od nekoliko dana, ali i za jednodnevne izlete, pa svakako treba da se nađe na vašoj listi mesta koja morate obići ukoliko se nalazite u njegovoj blizini. 

Ono po čemu je ostvo Majnau najpoznatije i zbog čega nosi adut “cvetnog”, jesu upravo cvetna panorama i floralni kutci koji se mogu uočiti na svakom koraku. Ostvo Majnau zbog toga je savršeno za sve ljubitelje cveća i prelepih pejzaža.  Turisti najčešće provode vreme u parku sa pogledom na jezero uživajući u velikom broju raznovrsnih ruža i orhideja uz obilazak staklenih bašta.

Majnau – romantično ostrvo bajkovitog pejzaža

Zbog romantičnog, prirodnog ambijenta, čiji je cveće glavni adut, ne čudi što je ostrvo Majnau vrlo popularna destinacija i za venčanja.  Ovde se godišnje venča preko 100 parova!

Prema legendi, švedski princ je poljupcem probudio ovo ostrvo da bi mu 1932. godine grof Larnat Bernadota posvetio pažnju i kasnije dodelio svojoj deci isto na upravljanje. Ovaj švedski plemić se odrekao trona 1930. godine jer se oženio devojkom, koja ne pripada plemstvu. Od svog oca, dobio je ostrvo Majnau kao svadbeni poklon, koji je sa svojom suprugom uredio i čuvao. 

Ostrvo je dužine 1.100 metara i širine 610 metara. Na prostoru od oko 45 ha nalazi se čuveni vrt cvetnog ostrva. Njegova atraktivnost ogleda se u bogatoj flori i fauni. U njemu, turisti mogu videti milion lala, oko 9.000 ruža sa preko 400 vrsta istih i veliki broj vrsta leptira. 

Posmatrajući vrt iz ptičje perspektive, on izgleda kao nepregledni tepih, koji krasi cveće različitih boja i oblika. Tokom proleća i leta cvetaju lale, zumbuli i narcisi, koji su pored ruža „stanovnici“ vrta. U zavisnosti od sezone, između 700 i 1000 šarenih leptira leti bezbrižno vrtom ulepšavajući fotografije posetilaca. 

Ostvo na kome je zabavno i najmlađima

Kinderland je jedno od najlepših dečjih igrališta, u kome deca mogu posetiti zoo vrt, jahati ponija i uživati u dečjim igrama u okviru tematskog parka. Ovo mesto je spoj prirode, istorije i zabave. U okviru lokaliteta, postoji i veliki broj restorana i kafića, a jedan od specijaliteta je kobasica sa roštilja. 

Zato – ukoliko ste se na putovanju našli u blizini cvetnog ostrva, a sa decom ste – nema dileme da definitivno treba da posetite ovo ostrvo i zajedno sa mališanima uživate u svim lepotama i zabavi koju ono ima da ponudi. 

Cvetno ostrvo Nemačke Majnau, naradžasto i žuto cveće

Cvetno ostrvo Majanu – atrakcije koje ostavljaju bez daha

Osim cvetnih aranžmana kojinikog ne ostavljaju ravnodušnim, vrt na ostvu Majnau krasti i impozantna ahitektura koju čine istorijski značajne zgrade. Jedna od njih je palata koja je arhitektonski projektovana i inspirisana baroknim stilom.  

Palata vodi poreklo još iz 13. veka i vrlo često dominira na zabeleženim fotografijama poseticala, pa i drugim uspomenama koje su kreirali tokom vremena provedenog na ostrvu. Vrt poseduje i najveću kuću leptira sa preko 1000 primeraka različitih egzotičnih vrsta, kao i palatu crkvu Svetu Mariju.

Kada treba posetiti cvetno ostrvo Majnau?

Ostrvo je otvoreno tokom cele godine, dok je vrt zvanično otvoren za razgledanje od kraja marta do kraja oktobra, od izlaska do zalaska Sunca. Kada je vrt otvoren za posete, mogućene su kako individualne, tako i grupne posete. 

Cene ulaznica zavise od sezone i kategorije. Ulaz za decu do 12 godina je besplatan. Tokom zimske sezone, cena ulaznice je 5,50 evra za studente, odnosno 9,50 evra za odrasle. Sa druge strane, cena ulaznice tokom leta iznosi 11,50 evra za studente, odnosno 19,50 evra za odrasle. U slučaju porodičnih poseta, ulaznice možete platiti i grupno.

Vrlo lako, pri dolasku na cvetno ostrvo, ili pre toga, se možete raspitati za tačne, aktuelne cene ulaznica, te prema tome isplanirati budžet putovanja. 

Radno vreme je fleksibilno u zavisnosti od sezone. U zimskom periodu, vrt je otvoren za posete od 10:00 do 17:00, a tokom letnje sezone vrt je otvoren od 10:00-19:00 časova. Ukoliko žele da u potpunosti upoznaju vrt i uživaju u njegovoj lepoti, turistima je potrebno svega par sati za obilazak čitavog cvetnog ostrva Majnau.

Ipak, zbog toga što je nepresušan izvor zabave, a i zbog toga što osvoji svojom lepotom,  turisti na ostrvu najčešće ostanu tokom čitavog dana, impresionirani njegovom egzotičnošću, atrakcijama i sasvim jedinstvenom, prirodnom lepotom.

Autor: Milena Podovac | Objavljeno: 28.02.2020. | Modifikovano: 28.02.2020.